Fasolea se spala, se taie capetele, se taie apoi in bucatele mai mici. Se pune la fiert in apa rece. Se fierbe doar pe 3/4. Se scoate apoi din apa, se scurge si se lasa la racit.
In timp ce fasolea fierbe, noi spalam si curatam si tocam restul componentelor. Le punem separat in vase dupa care luam pungi de plastic. Impartim fasolea in cate portii vrem, si portionam si restul de zarzavaturi.
Le punem in pungi de plastic in felul urmator: fasolea in punga direct, ceapa, rosile, ardeiul, patrunjelul frunze, radacina alba si morcovii le punem separat in pungute mai mici si apoi le punem si pe ele in punga mare, peste fasole. SE eticheteaza, se pune data pe punga si la congelator. Iarna se scoate si se face fasolea la fel ca si cea proaspata. Se pastreaza bina pana la 6 luni, chiar 7 luni.
Nu se decongeleaza inainte. Se pune la fiert asa congelata cum este.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii