Salata olteneasca - Csalamale

Complexitate
redusa
Salata olteneasca - Csalamale

Ingrediente

  • Pt o portie:
  • 15 kg varza de toamna
  • 15 castraveti
  • 15 ardei grasi
  • 1/ kg ceapa
  • 200 ml otet
  • sare mare
  • zahar dupa gust
  • piper alb macinat dupa gust (cine doreste poate sa puna boabe de piper )
  • 1 lingura mare salicil
  • foi de dafin

Mod de preparare

Varza, castravetii ,ardeii curatati se taie felii subtiri. Acestea se amesteca intr-un vas mare impreuna cu otetul, zaharul pus dupa gust , sare,piper alb si 1 lingura mare de salicil, si se lasa de la o zi la alta ,dar se mai amesteca intre timp.

A doua zi taiem si 1/2 kg de ceapa felii subtiri si amestecam cu un pic de sare ,apoi o stoarcem si o punem la restul legumelor si lasam sa mai stea impreuna cca 2 ore.

Dupa aceasta le punem in borcane si la fiecare borcan punem o foaie mica de dafin si apoi le capsam si le asezam in camara.

Ps. De la o zi la alta lasa si zeama

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)