Spalati legumele, apoi le curatati de coji si seminte.
Dati pe razatoarea mare: morcovul, apoi telina. Puneti-le separat in castroane.
Taiati fideluta ceapa, gogonelele, ardeiul gras si gogosarul si puneti-le tot separat in castroane.
Faceti un bait din: apa, otet, sare si zahar. Dati in clocot.
In baitul clocotit, puneti sa fiarba timp de 5 minute, pe rand, legumele taiate in urmatoarea ordine: morcovul, telina, ceapa, gogonelele, ardeii grasi si gogosarii.
Scoateti in strecuratoare legumele oparite, fara sa le amestecati si lasati-le sa se scurga si sa se raceasca pana a doua zi.
Faceti din mustar, hreanul ras pe razatoarea mica si ulei, un sos, pe care il amestecati bine cu legumele bine scurse.
Repartizati salata obtinuta in borcane, presati bine asa incat sa nu ramana aer, puneti capace si pastrati la loc intunecos si rece.
Aduceti baitul la punctul de fierbere ori de cate ori puneti alta serie de legume.
Se poate pastra 3-4 luni.
Se foloseste ca salata pentru friptura, sau legume natur, orez sau cartofi prajiti.
Se poate servi si ca aperitiv, pe felii de paine proaspata.
Pofta buna!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii