Salata de Toamna

Complexitate
redusa
Salata de Toamna

Ingrediente

  • 1 kg de morcovi
  • 2 teline mari
  • 1 kg de ceapa
  • 1 kg de gogonele
  • 1 kg de ardei gras
  • 1 kg de gogosari
  • 8 radacini de hrean
  • 4 l apa
  • 1 l otet
  • 1 kg de zahar
  • 4 linguri de sare
  • 1 borcan de mustar
  • 0,5 l ulei

Mod de preparare

Spalati legumele, apoi le curatati de coji si seminte.

Dati pe razatoarea mare: morcovul, apoi telina. Puneti-le separat in castroane.

Taiati fideluta ceapa, gogonelele, ardeiul gras si gogosarul si puneti-le tot separat in castroane.

Faceti un bait din: apa, otet, sare si zahar. Dati in clocot.

In baitul clocotit, puneti sa fiarba timp de 5 minute, pe rand, legumele taiate in urmatoarea ordine: morcovul, telina, ceapa, gogonelele, ardeii grasi si gogosarii.

Scoateti in strecuratoare legumele oparite, fara sa le amestecati si lasati-le sa se scurga si sa se raceasca pana a doua zi.

Faceti din mustar, hreanul ras pe razatoarea mica si ulei, un sos, pe care il amestecati bine cu legumele bine scurse.

Repartizati salata obtinuta in borcane, presati bine asa incat sa nu ramana aer, puneti capace si pastrati la loc intunecos si rece.
Aduceti baitul la punctul de fierbere ori de cate ori puneti alta serie de legume.

Se poate pastra 3-4 luni.

Se foloseste ca salata pentru friptura, sau legume natur, orez sau cartofi prajiti.
Se poate servi si ca aperitiv, pe felii de paine proaspata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa