Salata de Toamna

Complexitate
redusa
Salata de Toamna

Ingrediente

  • 1 kg de morcovi
  • 2 teline mari
  • 1 kg de ceapa
  • 1 kg de gogonele
  • 1 kg de ardei gras
  • 1 kg de gogosari
  • 8 radacini de hrean
  • 4 l apa
  • 1 l otet
  • 1 kg de zahar
  • 4 linguri de sare
  • 1 borcan de mustar
  • 0,5 l ulei

Mod de preparare

Spalati legumele, apoi le curatati de coji si seminte.

Dati pe razatoarea mare: morcovul, apoi telina. Puneti-le separat in castroane.

Taiati fideluta ceapa, gogonelele, ardeiul gras si gogosarul si puneti-le tot separat in castroane.

Faceti un bait din: apa, otet, sare si zahar. Dati in clocot.

In baitul clocotit, puneti sa fiarba timp de 5 minute, pe rand, legumele taiate in urmatoarea ordine: morcovul, telina, ceapa, gogonelele, ardeii grasi si gogosarii.

Scoateti in strecuratoare legumele oparite, fara sa le amestecati si lasati-le sa se scurga si sa se raceasca pana a doua zi.

Faceti din mustar, hreanul ras pe razatoarea mica si ulei, un sos, pe care il amestecati bine cu legumele bine scurse.

Repartizati salata obtinuta in borcane, presati bine asa incat sa nu ramana aer, puneti capace si pastrati la loc intunecos si rece.
Aduceti baitul la punctul de fierbere ori de cate ori puneti alta serie de legume.

Se poate pastra 3-4 luni.

Se foloseste ca salata pentru friptura, sau legume natur, orez sau cartofi prajiti.
Se poate servi si ca aperitiv, pe felii de paine proaspata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
3
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
salata de gogonele pentru iarna
4
Romania

salata de gogonele pentru iarna

salata de gogonele pentru iarna
Fursecuri fragede
5
Dulciuri

Fursecuri fragede

Fursecuri fragede