Rosii Uscate, Conservate in Ulei si Mirodenii

Complexitate
redusa
Rosii Uscate, Conservate in Ulei si Mirodenii

Ingrediente

  • Rosii
  • Ulei de masline
  • Mirodenii (la alegerea si gustul fiecaruia)
  • Usturoi
  • piper
  • ardei iute
  • boabe de mustar
  • dafin etc
  • Nu scriu nimic la timp de preparare pt ca nu avem altceva de facut decat sa asteptam uscarea; in rest, max o ora sa le punem in borcane, scriem si depozitam

Mod de preparare

Alegem rosii bine coapte, cu gust pregnant de plina vara. Le taiem sferturi, felii, cum vrem si cum vom vrea sa le folosim si le punem in aparatul de uscat, pan cand vedem ca sunt uscate dar gumoase (oaresicum... )

Pregatim borcane cu filet, stratificam rosiile cu mirodeniile cuviincioase fiecarui preparat ce se va bucura de ele (scriem pe eticheta borcanului: "Pt. pizza" - si atunci presaram usturoi si busuioc printre feliile de rosii; sau "Pt. sosuri" - nici o mirodenie, vom stabili gustul sosului functie de preparat si nu de rosii etc)

Le putem pastra ca atare, in pungi de hartie, impreuna cu alte uscaturi si rontai la televizie in loc de popKorn. . .
O mentiune speciala pt. cei care vor sa reduca fumatul ori sunt in perioada de grele incercari: in loc de guma de mestecat sau alte cele, rontaiti uscaturi (mai ales smeura sau mure - samburiceii aia mici si suparatori va vor da atat de mult de furca incat pana nu-i zdrobiti cu inversunare n-o sa puteti fuma in liniste :)) Astfel, timpul intre doua tigari va fi mult mai mare, iar vitaminele si sarurile minerale din fructele rontaite vor inlocui ceea ce ne fura nicotina!

Uscati si papaia, mango si banane: surse nepretuite de enzime, extrem de folositoare la digestie (cateva felioare de papaia, dupa o masa copioasa inlocuiesc orice adjuvant: colebil, extradigest sau altele de tip digestiv sau de tranzit intestinal - v-o spun din propria-mi experienta)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie