Una dintre cele mai vechi metode de conservare a legumelor este conservarea prin uscare la soare. Pentru ca uscarea la soare necesita un climat cu o temperatura constanta si o umiditate scazuta cel putin 3 zile la rind, este ca un joc de noroc sa incerc aceasta metoda, asa ca, pentru deshidratarea legumelor, folosesc un deshidrator electric.
Rosiile uscate sunt delicioase, pot fi folosite ca o gustare savuroasa, ca si garnitura pentru salate si supe dar si in multe feluri de mancare carora le dau o textura si savoare deosebita.
Pentru ca anul acesta am avut o recolta buna de rosii Noir de Crimee, am folosit pentru deshidratare aceste rosii cu un gust incredibil de bun.
Taiem rosiile felii subtiri, de 4-5 mm. grosime.
Punem feliile de rosii in straturi intr-un vas, presarand peste fiecare strat condimente, sare si ulei.
Lasam 30 de minute sa se intrepatrunda aromele apoi le asezam in tava de deshidratare pe o hartie de copt. Lasam rosiile la deshidratat timp de 12 ore la o temperatura de 40 grade c.
Dupa deshidratare pastram rosiile intr-un recipient ermetic inchis, timp de 2 luni.
Va doresc Pofta Buna!
Ca o gustare crocanta, ca si garnitura pentru salate si supe, in multe feluri de mancare carora le dau o savoare deosebita
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii