Rosii Uscate Ca la Soare

Complexitate
redusa
Rosii Uscate Ca la Soare

Ingrediente

  • -60 buc rosii
  • -10 linguri amestec de condimente (oregano, busuioc, cimbru, usturoi, ardei iute)
  • -20 linguri ulei de masline extravirgin presat la rece
  • -5 linguite sare roz de Himalaya

Mod de preparare

Una dintre cele mai vechi metode de conservare a legumelor este conservarea prin uscare la soare. Pentru ca uscarea la soare necesita un climat cu o temperatura constanta si o umiditate scazuta cel putin 3 zile la rind, este ca un joc de noroc sa incerc aceasta metoda, asa ca, pentru deshidratarea legumelor, folosesc un deshidrator electric.

Rosiile uscate sunt delicioase, pot fi folosite ca o gustare savuroasa, ca si garnitura pentru salate si supe dar si in multe feluri de mancare carora le dau o textura si savoare deosebita.

Pentru ca anul acesta am avut o recolta buna de rosii Noir de Crimee, am folosit pentru deshidratare aceste rosii cu un gust incredibil de bun.

Taiem rosiile felii subtiri, de 4-5 mm. grosime.

Punem feliile de rosii in straturi intr-un vas, presarand peste fiecare strat condimente, sare si ulei.

Lasam 30 de minute sa se intrepatrunda aromele apoi le asezam in tava de deshidratare pe o hartie de copt. Lasam rosiile la deshidratat timp de 12 ore la o temperatura de 40 grade c.

Dupa deshidratare pastram rosiile intr-un recipient ermetic inchis, timp de 2 luni.

Va doresc Pofta Buna!
Ca o gustare crocanta, ca si garnitura pentru salate si supe, in multe feluri de mancare carora le dau o savoare deosebita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia