Rosii si Ardei la Borcan

Complexitate
redusa
Rosii si Ardei la Borcan

Ingrediente

  • rosii
  • ardei grasi

Mod de preparare

Cantitatile dupa dorinta. Se iau rosii mai frumoase, pot sa fie si din cele mai urate, putin lovite (se taie jos parte aaia), sau ciupite de pasari, nu are importanta, doar sa nu fie mucegaite sau moi. Eu pun la borcan rosiile cazute pe jos, din cele mai mici, sau pe cele putin patate, dar desigur si din cele frumoase. De regula nu arunc nimic.

Se pun pentru cateva secunde in oala cu apa clocotita dupa care se scot de acolo si se pun direct intr-un vas cu apa rece. Asta ca sa se poate decoji usor. Dupa ce se decojesc se taie in doua, se scot semintele, si apoi se taie fasiute sau cubulete, ( dupa dorinta).

Se pune un strat cam de 2 degete intr-un borcan curat si se trece la pasul urmator. Se taie ardeii in 4, se scot cotoarele cu semintele ( daca vreti sa pastrati semintele ptr anul viitor sa va faceti rasaduri e ok) si apoi se taie in fasiute subtiri. Se pune un start de ardei peste rosiile din borcan. Stratul de ardei este ceva mai subtire decat cel de rosii, se continua cu straturile pana la umplerea borcanului.

Se capseaza (sau se insurubeaza) si se pun borcanele in oale adanci. Pe fundul oalelor( oalei) se pune un prosopel, peste el borcanul si la urma apa calda de la robinet. Apa trebui sa acopere borcanele pana la 3/4. Se tine la foc (la dunst) pentru o ora. Dupa ce a trecut ora, se inchide aragazul si se lasa borcanele in apa fierbinte pana a doua zi sa se raceasca acolo. Se scot apoi, se sterg si se pun in camara.

Rosiile si ardeii pregatiti asa se folosesc la ciorbite, fripturi, ghivece, la fel de fel de combinatii in zilele de post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie