Ingrediente
● 1 kg de rosii Cherry (eu am avut din gradina) |
● 1-2 ardei rosu iute |
● 3 ardei grasi |
● 2 cepe rosii |
● 4-5 rosii coapte |
● ulei de masline |
● o mana de oregano verde |
● cateva fire de busuioc verde |
● sare |
● 1 lingura de zahar |
● piper. |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
40min

PORȚII
8 portii
Se spala si se scurg rosioarele, apoi le asezam in borcane sterilizate si uscate, pe randuri, strecurand printre ele cateva varfuri de busuioc verde.
Se curata si taie julien ceapa rosie, se taie fasii subtiri si ardeiul si ardeiul rosu iute se taie in rondele subtiri, rosiile se dau prin razatoarea cea mai fina, fara pielita. Se incinge un pic de ulei si se calesc ceapa si ardeiul, se adauga si rondelele de ardei iute, se sareaza si pipereaza. Se adauga sucul de rosii si se lasa sa dea in cateva clocote, dupa ce am adaugat si o lingura de zahar. Oprim focul si adaugam oregano si busuiocul verde, taiat marunt. Se toarna fierbinte peste rosiile din borcane. Se lasa sa se aranjeze sucul printre ele si completam unde este nevoie si le etanseizam.
Fierbem imediat borcanele intr-o cratita mai inalta unde apa sa fie fierbinte, cca 15 minute. Se scot si se acopera cu un prosop gros pana a 2 a zi cand se racesc in voie. Le depozitam in locuri uscate si racoroase.
Aceste rosioare le folosim la fripturi, peste preparat la cuptor, dar sunt la fel de delicioase si la pizza, avand o aroma deosebita.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany