Se spala si se scurg rosioarele, apoi le asezam in borcane sterilizate si uscate, pe randuri, strecurand printre ele cateva varfuri de busuioc verde.
Se curata si taie julien ceapa rosie, se taie fasii subtiri si ardeiul si ardeiul rosu iute se taie in rondele subtiri, rosiile se dau prin razatoarea cea mai fina, fara pielita. Se incinge un pic de ulei si se calesc ceapa si ardeiul, se adauga si rondelele de ardei iute, se sareaza si pipereaza. Se adauga sucul de rosii si se lasa sa dea in cateva clocote, dupa ce am adaugat si o lingura de zahar. Oprim focul si adaugam oregano si busuiocul verde, taiat marunt. Se toarna fierbinte peste rosiile din borcane. Se lasa sa se aranjeze sucul printre ele si completam unde este nevoie si le etanseizam.
Fierbem imediat borcanele intr-o cratita mai inalta unde apa sa fie fierbinte, cca 15 minute. Se scot si se acopera cu un prosop gros pana a 2 a zi cand se racesc in voie. Le depozitam in locuri uscate si racoroase.
Aceste rosioare le folosim la fripturi, peste preparat la cuptor, dar sunt la fel de delicioase si la pizza, avand o aroma deosebita.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii