Amesteca oţetul cu apa într-o oală mare. Adauga condimentele (de preferinţă într-un saculet) in amestecul de oţet şi apă. Lasati sa fiarba pina clocoteste. Micsorati flacara si lasati sa fiarba incet fara clocote 5 minute.
Stingeti flacara si lasati cca 1 ora sa se ofihneasca. Adaugati pepenele galebn curata de coaja si seminte si taiat cuburi. Adaugati zaharul si puneti la fiert amestecind numai pina se topeste zaharul. Micsorati focul si lasati sa fiarba fara sa clocoteasca pe focul cel mai mic pina cind pepenele devine usor transparent (cca 1 ora in cazul meu.
Puneti pepenele (cuburi) in borcanul curat, sterilizat lasind circa un deget pina la gura borcanului loc liber si lasati zeama /siropul sa mai dea citeva clocote apoi il varsati cu grija in borcan peste pepene pina se umple de tot borcanul.
Inchideti cu capacul cu filet si puneti borcanul intr-o oala cu apa pe fundul careia ati pus o bucata de hirtie de bucatarie sau un servet de pinza si lastai sa fiarba cca 10 minute sa se sterilizeze.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii