Amesteca oţetul cu apa într-o oală mare. Adauga condimentele (de preferinţă într-un saculet) in amestecul de oţet şi apă. Lasati sa fiarba pina clocoteste. Micsorati flacara si lasati sa fiarba incet fara clocote 5 minute.
Stingeti flacara si lasati cca 1 ora sa se ofihneasca. Adaugati pepenele galebn curata de coaja si seminte si taiat cuburi. Adaugati zaharul si puneti la fiert amestecind numai pina se topeste zaharul. Micsorati focul si lasati sa fiarba fara sa clocoteasca pe focul cel mai mic pina cind pepenele devine usor transparent (cca 1 ora in cazul meu.
Puneti pepenele (cuburi) in borcanul curat, sterilizat lasind circa un deget pina la gura borcanului loc liber si lasati zeama /siropul sa mai dea citeva clocote apoi il varsati cu grija in borcan peste pepene pina se umple de tot borcanul.
Inchideti cu capacul cu filet si puneti borcanul intr-o oala cu apa pe fundul careia ati pus o bucata de hirtie de bucatarie sau un servet de pinza si lastai sa fiarba cca 10 minute sa se sterilizeze.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii