Spalati si stergeti vinetele de apa.
Curatati-le de coaja, taiati-le cubulete, sarati-le, stropiti-le cu zeama de lamaie si lasati-le sa stea intr-o strecuratoare, de pe o zi pe alta.
Scurgeti-le bine.
Taiati feliute potrivite, ardeii, spalati si curatati de cotor si seminte si curatati usturoiul.
Trageti in putin ulei incins vinetele, doar cateva minute, pana devin usor sticloase si se auresc putin, astfel incat sa ramana intregi, apoi lasati-le la racit.
Nu trebuie scurse de ulei.
Asezati in borcanele sterilizate, peste cimbru, marar, frunze de telina, alternativ, un rand de vinete, un rand de ardei- fie amestecati, fie pe culori- cum va place- si catei de usturoi printre ele.
Umpleti astfel borcanele, pe 3/4.
Pregatiti solutia conform indicatiilor de pe plic si turnati fierbinte in borcane, astfel incat ingredientele sa fie acoperite complet.
Legati borcanele si dati la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc complet.
Nu am trecut cantitati deoarece acestea depind de cata muratura se doreste si de grosimea straturilor.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii