Puneti la fiert apa cu sare, adaugati cateii de usturoi decojiti si intregi si fierbeti 5 min. Scurgeti-i si lasati la racit. Repartizati-i in cele 3 sticle, sterilizate si uscate.
In doua sticle, printre usturoi, puneti cate 3 ardei iuti. Intr-una din sticlele cu ardei iute, adaugati si foile de dafin, iar in cealalta, crengutele de rozmarin. In sticla a treia puneti crengutele de cimbru.
Separat, dati in clocot otetul diluat cu 250 ml apa si amestecat cu zahar. Turnati fierbinte peste cateii de usturoi, in sticlele in care aveti ardeiul iute, astfel incat sa acopere bine continutul.
Peste usturoiul cu cimbru, turnati uleiul de masline.
Inchideti ermetic sticlele, iar pe cele cu otet, dati-le la dunst uscat, pana se racesc complet. Depozitati in loc racoros si umbrit.
Se lasa la marinat-murat, cel putin 2 zile, dupa care se pot consuma, dar sunt mai buni dupa 1 luna, dupa ce s-au intrepatruns aromele si usturoiul se mureaza.
Serviti ca muratura sau cu / langa diferite preparate, dupa preferinta.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm facut patru portii de somon la cuptor, dar pentru fiecare am pus alta garnitura: cartofi, broccoli cu morcov, sparanghel...
Somon la cuptor cu 4 garnituriDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii