Puneti la fiert apa cu sare, adaugati cateii de usturoi decojiti si intregi si fierbeti 5 min. Scurgeti-i si lasati la racit. Repartizati-i in cele 3 sticle, sterilizate si uscate.
In doua sticle, printre usturoi, puneti cate 3 ardei iuti. Intr-una din sticlele cu ardei iute, adaugati si foile de dafin, iar in cealalta, crengutele de rozmarin. In sticla a treia puneti crengutele de cimbru.
Separat, dati in clocot otetul diluat cu 250 ml apa si amestecat cu zahar. Turnati fierbinte peste cateii de usturoi, in sticlele in care aveti ardeiul iute, astfel incat sa acopere bine continutul.
Peste usturoiul cu cimbru, turnati uleiul de masline.
Inchideti ermetic sticlele, iar pe cele cu otet, dati-le la dunst uscat, pana se racesc complet. Depozitati in loc racoros si umbrit.
Se lasa la marinat-murat, cel putin 2 zile, dupa care se pot consuma, dar sunt mai buni dupa 1 luna, dupa ce s-au intrepatruns aromele si usturoiul se mureaza.
Serviti ca muratura sau cu / langa diferite preparate, dupa preferinta.
Satioasa, racoroasa si gustoasa, atat pot sa spun de aceasta salata.
Salata de pui cu paste si porumbCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii