Muratura de Usturoi cu Trei Arome

Complexitate
redusa
Muratura de Usturoi cu Trei Arome

Ingrediente

  • Pentru 3 sticle de 750 ml :
  • -1500 g catei de usturoi decojit
  • -1 lingura sare grunjoasa
  • -4 foi de dafin
  • -750 ml otet alimentar de 9 grade
  • -6 buc ardei iute
  • -3 crengute cimbru
  • -500 ml ulei de masline
  • -2 crengute de rozmarin
  • -25o ml apa
  • -200 g zahar

Mod de preparare

Puneti la fiert apa cu sare, adaugati cateii de usturoi decojiti si intregi si fierbeti 5 min. Scurgeti-i si lasati la racit. Repartizati-i in cele 3 sticle, sterilizate si uscate.

In doua sticle, printre usturoi, puneti cate 3 ardei iuti. Intr-una din sticlele cu ardei iute, adaugati si foile de dafin, iar in cealalta, crengutele de rozmarin. In sticla a treia puneti crengutele de cimbru.

Separat, dati in clocot otetul diluat cu 250 ml apa si amestecat cu zahar. Turnati fierbinte peste cateii de usturoi, in sticlele in care aveti ardeiul iute, astfel incat sa acopere bine continutul.
Peste usturoiul cu cimbru, turnati uleiul de masline.

Inchideti ermetic sticlele, iar pe cele cu otet, dati-le la dunst uscat, pana se racesc complet. Depozitati in loc racoros si umbrit.


Se lasa la marinat-murat, cel putin 2 zile, dupa care se pot consuma, dar sunt mai buni dupa 1 luna, dupa ce s-au intrepatruns aromele si usturoiul se mureaza.
Serviti ca muratura sau cu / langa diferite preparate, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Chiftele cu cartofi noi
Bucataras.RO

Chiftele cu cartofi noi

Azi m-am gandit sa fac niste cartofi noi alaturi de niste chiftelute delicioase de vita. Reteta video pas cu pas o gasesti...

Chiftele cu cartofi noi
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola