Spalati rosiile, curatati-le de cotor si feliati. Taiati telina curatata in bucatele si spalati frunzele. Indepartati cotorul si semintele de la marul curatat de coaja si de la ardeii kapia. Treceti-le prin masina de tocat carne.
Puneti la fiert compozitia obtinuta impreuna cu usturoiul, intr-o cratita mai mare, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 min. Lasati sa se racoreasca putin, apoi treceti amestecul prin sita pentru a obtine un sos cat mai fin.
Repuneti pe foc impreuna cu zahar, otet si fierbeti 20 min. Adaugati condimentele- cimbru, oregano, scortisoara- sarati, piperati si fierbeti in continuare circa 10 min. Gustati si potriviti de condimente dupa cum va place.
Fierbeti sosul, amestecand, la inceput ocazional, apoi tot mai des, pana ce scade bine si capata o consistenta groasa. Turnati fierbinte in sticle sterilizate si incalzite, sigilati si puneti intre paturi pana se racesc complet.
Stergeti borcanele, etichetati si dati la camara.
Folositi ca atare sau ca adaos la supe, ciorbe, tocanite, sosuri, pizza, paste, etc
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaFiind prima reţetă pe anul acesta, am să profit de ocazie să vă urez să aveţi parte de un An nou,aşa cum îl...
Buturuga de CraciunSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii