Gogoșarii și conopida la oțet sunt apreciati pentru gustul lor bogat si acrisor, care poate fi savurat atat ca o gustare simpla, cat si ca garnitura sau ingredient in diverse feluri de mancare. Acest deliciu conservat poate fi servit alaturi de preparate calde sau reci si poate aduce o nota de prospetime si savoare oricarei mese.
Se taie gogosarii in jumatati, se scot semintele si cotoarele, se clatesc si se pun la scurs, apoi se taie in felii cam de 1-2 cm.
Se rup buchetele mici de conopida, se clatesc si se pun la scurs.
Se pune intr-un vas mare otetul, apa, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe, boabe de mustar, bucati de telina, bucati de hrean si se fierb pana dau in clocot; se da focul la mic se pe pun bucatile de gogosari, se amesteca cu o lingura de lemn pana cand devin elastice, apoi se scot intr-un vas mare.
Se adauga apoi buchetelele de conopida, se amesteca usor pret de cateva minute si se scot in vasul in care s-au scos gogosarii, se amesteca si se pun in borcane, se preseaza bine sa intre cat mai multa cantitate de legume. La final, se toarna lichidul ramas, se capseaza si se pun borcanele sub paturi pana cand se racesc, apoi se dau la beci sau camara.
Dacac v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele, la fel de delicioase: gogosari in sos de mustar cu otet, gogosari si conopida in otet sau castraveti in otet (bulgaresti)
Sa aveti pofta, dragilor!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii