Gogosari Picanti-dulce-acrisori

Complexitate
redusa
Gogosari Picanti-dulce-acrisori

Ingrediente

  • 16 kg gogosari semi iuti (alma paprika)
  • 4-5 ardei iuti
  • 200 ml otet
  • 2 linguri sare neiodata (circa 60 grame)
  • 10 linguri zahar
  • 2 l apa
  • 1 lingurita salicil sau praf conservant
  • 1 buc hrean

Mod de preparare

Spalam bine gogosarii dupa care ii crestam in forma de X. Punem 2 l apa la fiert, adaugam 200 ml otet de 9 grade, 10 linguri zahar, 2 linguri sare si lasam sa dea in clocot. Punem gogosarii crestati la oparit in solutie timp de 1 minut dupa care ii scoatem intr-un vas si lasam sa se racoreasca un pic. Hreanul il curatam si taiem fasii.

In borcane, sau galetute de plastic asezam gogosarii opariti, printre ei punem ardei iuti si fasiile de hrean, iar deasupra fiecarui borcan punem un varf de cutit de praf conservant (in cazul in care puneti gogosariii intr-un vas mai mare, cum am facut eu, puneti 1/2 lingurita mica de praf conservant), apoi turnati peste ei solutia de murat ce ati dat-o din nou in clocot.

Capsati borcanele si le dati la dunst uscat intre paturi. Se pot servi in aproximativ 2 saptamani.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici