Gogosari Murati

Complexitate
redusa
Gogosari Murati

Ingrediente

  • - 5 kg gogosari rosii
  • - 750 ml otet alimentar de 9 grade
  • - 100 ml ulei
  • - 150 g zahar
  • - 3-5 linguri sare grunjoasa
  • - 1 l apa
  • - 1 lingura boabe de piper
  • - 1 leg frunze telina
  • - cimbru
  • - marar uscat
  • - hrean
  • - 2-4 buc foi de dafin

Mod de preparare

Spalati gogosarii, scurgeti-i si scurtati-i de codita. Crapati-i in patru (sub forma de cruce) in partea opusa coditei, facand o taietura de 1-3 cm lungime si controlati-i sa nu fie stricati in interior.

Separat, puneti la fiert, intr-un vas, apa cu otetul, zaharul, sarea si uleiul.

Opariti pe rand gogosarii, cate 5 min, din momentul in care apa incepe sa fiarba, intorcandu-i, apoi scoateti-i in strecuratoare si lasati-i la scurs (cu taietura in jos) si la racit. Claditi-i in borcane, cu codita in jos, peste un strat format din frunze de telina, cimbru, marar uscat, foi de dafin si ati presarat boabe de piper.

Dati in clocot amestecul in care ati oparit gogosarii si turnati-l fierbinte, in borcane, peste gogosari. Capsati si dati borcanele la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc coplet.

Depozitati in loc racoros.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cartofi cu bacon la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi cu bacon la cuptor

Cartofi cu bacon la cuptor
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola