Gogosari in otet

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 kg de gogosari
  • 1 l otet de 9 grade
  • 3 l de apa
  • 4 aspirine (câte una de fiecare litru de lichid)
  • 200 g de miere
  • 200 g de zahar
  • câteva foi de dafin
  • frunze de telina
  • câte 10 g sare la fiecare litru de lichid (40g)
  • piper boabe

Mod de preparare

Spalati gogosari si lasati-i sa se zvinte fara sa îi stergeti de apa. Puneti într-un vas mare la fiert otetul, apa, zaharul, sarea, aspirinele zdrobite, aromele si mierea si lasati sa dea în clocot pe foc potrivit. Gogosarii intregi sau taiati în felii opariti-i câteva minute în otetul fierbinte - pâna incep sa îsi schimbe usor culoarea. Pe masura ce îi opariti, puneti gogosarii în borcan, acoperiti si când cantitatea este la o treime din volumul borcanului, turnati lichidul în care au fost opariti gogosarii, astfel incat sa îi acopere lejer.

Completati cu restul de gogosari opariti în acelasi mod, puneti lichid cât sa îi acopere si presati usor cu câteva felii de hrean. Legati cu celofan dublu si puneti borcanele în camara la loc aerisit.

Postat initial de: Idora
pe: http://www.desprecopii.com

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune