Gogonelele murate in saramura sunt o delicatesă traditionala, cu o combinatie perfect echilibrata de arome si texturi.
Gogonelele si varza sunt printre ultimele roade ale toamnei care se pot conserva si a le savura la iarna. Iar cel mai simplu este sa le pui la murat in saramura, exact cum faceau bunicile pe vremuri.
Nu am cantarit gogonelele, am pus dupa ochi intr-un borcan de 4250 ml.
Se spala gogonelele si se lasa sa se scurga bine de apa. Se curata morcovul si se taie rondele. Hreanul se curata si se spala.
Se asaza pe fundul borcanului mararul si cumbrul. Se pun gogonelele, iar printre ele se asaza cate o felie de hrean, rindele de morcov pana umplem tot borcanul. Se adauga si boabele de mustar si de piper, se pune si frunza de dafin iar printre gogonele se asaza si ardeiul iute.
Se prepara saramura din apa si sare. La un litru de apa se pune o lingura de sare grunjoasa. In borcanul meu au intrat 1,6 litri de apa la care am adaugat 1,5 lg sare grunjoasa.
Se pune pe foc sa se incalzeasca usor pana se dizolva sarea. Se toarna asa calduta peste gogonele, se capaceste si se pune la loc uscat si racoros in camara.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa descoperiti si altele, la fel de delicioase: gogosari in sos de mustar cu otet, gogonele murate in saramura sau conopida murata cu sfecla rosie.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii