Culegeti frunzele de vita de vie cat sunt fragede, adica in luna iunie- iulie. Spalati-le bine in mai multe ape.
Separat puneti la fiert apa cu sare.
Cand aceasta clocoteste introduceti pe rand cateva frunzele de vita de vie si lasati la infuzat doar cateva minute, pana incep sa-si schimbe culoarea, de la verde intens, spre galbui.
Scoateti cu o paleta si lasati la racit si scurs, intr-o strecuratoare. Introduceti-le in pungi pentru congelator, portionate dupa dorinta si inscriptionati. Dati la congelator.
Se pastreaza foarte bine intre 6- 12 luni.
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaNu am mai mancat din copilarie. Foarte buna.
Mancare de naut cu carnatiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii