Am avut destul de multa fasole in gradina anul asta asa ca am decis sa pun si pentru iarna la congelator dar sa si usuc niste pastai. Pentru cine nu are uscator de fructe/legume metoda asta este ideala ....
Se iau pastaile de fasole sanatoase, se spala bine si se curata de capete. Se ia o oala mai mare si se umple cu apa (depinde de cantitatea de fasole care o aveti) dupa care se pune pe foc.
In momentul in care apa incepe sa fiarba se introduc in vas pastaile.
Se fierb circa 10 minute dupa care se rastoarna intr-o strecuratoare, se scurg bine de apa dupa care se aseaza pe un gratar, se rasfira si se acopera cu un tifon.
Se aseaza la soare si din cand in cand avem grija sa mai le intoarcem de pe o parte pe alta pentru a preveni o eventuala mucegaire. In trei sau patru zile fasolea ar trebui sa fie uscata. Seara fasolea se pune in casa iar dimineata se scoate iarasi la soare.
Gratarul pe care trebuie puse pastaile sa nu lipseasca pentru ca ele au nevoie ca aerul sa circule si pe dedesubtul lor.
Sunt gata cand textura lor este casanta.
Pentru folosirea lor iarna, pastaile se pun in apa calduta de seara pana dimineata. In timpul asta ele se rehidrateaza si putem sa o folosim ca o fasole pastai proaspata.
Se pastreaza in pungi de hartie sau in saculeti de panza la loc intunecat si uscat.
In cazul in care depozitati pastaile uscate in locuri umede ele tind sa absoarba umezeala din aer si pot sa mucegaiasca.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaM-am inspirat de la Rocsy doar ca eu am mai schimbat pe ici pe colo, in functie de ce am avut la indemana.....
Salata cu ghebeMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii