Fasole Pastai Uscata la Soare

Complexitate
redusa
Fasole Pastai Uscata la Soare

Ingrediente

    Mod de preparare

    Am avut destul de multa fasole in gradina anul asta asa ca am decis sa pun si pentru iarna la congelator dar sa si usuc niste pastai. Pentru cine nu are uscator de fructe/legume metoda asta este ideala ....

    Se iau pastaile de fasole sanatoase, se spala bine si se curata de capete. Se ia o oala mai mare si se umple cu apa (depinde de cantitatea de fasole care o aveti) dupa care se pune pe foc.
    In momentul in care apa incepe sa fiarba se introduc in vas pastaile.

    Se fierb circa 10 minute dupa care se rastoarna intr-o strecuratoare, se scurg bine de apa dupa care se aseaza pe un gratar, se rasfira si se acopera cu un tifon.

    Se aseaza la soare si din cand in cand avem grija sa mai le intoarcem de pe o parte pe alta pentru a preveni o eventuala mucegaire. In trei sau patru zile fasolea ar trebui sa fie uscata. Seara fasolea se pune in casa iar dimineata se scoate iarasi la soare.

    Gratarul pe care trebuie puse pastaile sa nu lipseasca pentru ca ele au nevoie ca aerul sa circule si pe dedesubtul lor.

    Sunt gata cand textura lor este casanta.

    Pentru folosirea lor iarna, pastaile se pun in apa calduta de seara pana dimineata. In timpul asta ele se rehidrateaza si putem sa o folosim ca o fasole pastai proaspata.

    Se pastreaza in pungi de hartie sau in saculeti de panza la loc intunecat si uscat.

    In cazul in care depozitati pastaile uscate in locuri umede ele tind sa absoarba umezeala din aer si pot sa mucegaiasca.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Placinta cu prune (Mosocoarna)

    Placinta cu prune (Mosocoarna)

    Placinta cu prune (Mosocoarna)
    Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

    Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

    Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

    Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
    Supa de Rosii cu Orez

    Supa de Rosii cu Orez

    Supa de Rosii cu Orez
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
    1
    Dulciuri

    Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

    Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
    Prajitura turnata cu branza de vaci
    2
    Dulciuri

    Prajitura turnata cu branza de vaci

    Prajitura turnata cu branza de vaci
    Prajitura Rustica
    3
    Dulciuri

    Prajitura Rustica

    Prajitura Rustica
    Cum se face sucul de roșii
    4
    Conserve, muraturi

    Cum se face sucul de roșii

    Cum se face sucul de roșii
    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    5
    Dulciuri

    Prajitura Tosca - un desert imbietor

    Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    Parteneri
    Coaste de porc cu cartofi noi
    Bucataras.RO

    Coaste de porc cu cartofi noi

     Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

    Coaste de porc cu cartofi noi
    Galuste cu prune
    Culinar.RO

    Galuste cu prune

    Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

    Galuste cu prune
    Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
    Gustos.RO

    Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

    Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

    Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
    Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
    Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
    Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
    Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
    citeste mai mult
    Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia