Fasole Pastai Uscata la Soare

Complexitate
redusa
Fasole Pastai Uscata la Soare

Ingrediente

    Mod de preparare

    Am avut destul de multa fasole in gradina anul asta asa ca am decis sa pun si pentru iarna la congelator dar sa si usuc niste pastai. Pentru cine nu are uscator de fructe/legume metoda asta este ideala ....

    Se iau pastaile de fasole sanatoase, se spala bine si se curata de capete. Se ia o oala mai mare si se umple cu apa (depinde de cantitatea de fasole care o aveti) dupa care se pune pe foc.
    In momentul in care apa incepe sa fiarba se introduc in vas pastaile.

    Se fierb circa 10 minute dupa care se rastoarna intr-o strecuratoare, se scurg bine de apa dupa care se aseaza pe un gratar, se rasfira si se acopera cu un tifon.

    Se aseaza la soare si din cand in cand avem grija sa mai le intoarcem de pe o parte pe alta pentru a preveni o eventuala mucegaire. In trei sau patru zile fasolea ar trebui sa fie uscata. Seara fasolea se pune in casa iar dimineata se scoate iarasi la soare.

    Gratarul pe care trebuie puse pastaile sa nu lipseasca pentru ca ele au nevoie ca aerul sa circule si pe dedesubtul lor.

    Sunt gata cand textura lor este casanta.

    Pentru folosirea lor iarna, pastaile se pun in apa calduta de seara pana dimineata. In timpul asta ele se rehidrateaza si putem sa o folosim ca o fasole pastai proaspata.

    Se pastreaza in pungi de hartie sau in saculeti de panza la loc intunecat si uscat.

    In cazul in care depozitati pastaile uscate in locuri umede ele tind sa absoarba umezeala din aer si pot sa mucegaiasca.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Obiceiuri si traditii culinare de Florii

    Obiceiuri si traditii culinare de Florii

    Obiceiuri si traditii culinare de Florii
    Pulpa de miel la cuptor

    Pulpa de miel la cuptor

    Pulpa de miel la cuptor
    Pasca Super Fina

    Pasca Super Fina

    Pasca Super Fina
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura Fanta
    1
    Dulciuri

    Prajitura Fanta

    Prajitura Fanta
    Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
    2
    Aperitive

    Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

    Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

    Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
    Clatite cu dovlecel si branza
    3
    Aperitive

    Clatite cu dovlecel si branza

    Clatite cu dovlecel si branza
    Cozonac cu carne in foi de varza murata
    4
    Mancaruri cu carne

    Cozonac cu carne in foi de varza murata

    Cozonac cu carne in foi de varza murata
    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    5
    Dulciuri

    Prajitura Tosca - un desert imbietor

    Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    Parteneri
    Desert cheesecake cu capsuni fara coacere
    Bucataras.RO

    Desert cheesecake cu capsuni fara coacere

    "Picnicul bucatarasilor" Cine doreste o feliuta? Sau cine refuza o feliuta? Presimt ca acest cheesecake place cam...

    Desert cheesecake cu capsuni fara coacere
    11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
    Culinar.RO

    11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

    11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
    Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
    Gustos.RO

    Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

    Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

    Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
    Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
     Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
    Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
    Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
    Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
    Legenda romantică a brânzei Gorgonzola