Sa-i zic gem ... sa-i zic dulceata..:)
Eu stiu ca mama acasa duceata o facea cu sirop ... asa cum am facut eu dulceata de trandafir iar gemul era fiert mai mult, odata cu zaharul.. asa ca, asa cum am facut-o eu acum, ce-o fi?
Intr-o oala groasa, cu fund dublu, am pus la fiert ciresele impreuna cu apa.
Am lasat la foc mic sa bolboroseasca-n legea lui, timp in care eu am facut o prajitura bunaaaa (o s-o postez maine).
Cand zeama a scazut la jumatate (mai lasa si ciresele) am adaugat zaharul.
Am lasat la foc mic inca 35-40 minute curatand cand si cand spuma formata. Era atat de buna incat nici lamaia ce-o pregatisem s-o adaug, n-am pus-o. Acum.. depinde in ce vas fierbeti; eu am o oala care desi a fost destul de scumpa, este grozav de buna. Are fundul gros si nu trebuie sa amestec prea mult cand fierb ceva. Daca nu detineti o oala groasa, recomand un vas de tuci ca-i la fel de bun sau daca nu aveti amestecati mai des dupa ce puneti zaharul, sa nu afumati dulceata/gemul.
Am tot scos pe farfurioara sa vad dupa racire cat de gros e, iar cand am considerat ca e gata am oprit focul. Se ingroasa mult dupa racire, nu fierbeti prea mult.
Am turnat in borcanele curate si sterilizate, fierbinte, si am infiletat capacele.
Daca faceti cantitati mai mari pe care le pastrati in camara adaugati putin conservant.
Mi-au iesit doua borcanele de 320 plus un castronel ce ne-ar ajunge pe doua zile la micul dejun, cu lapte si unt.
Dupa ce am gustat ce a iesit, mi-am zis ranjind: imi place dulceata de cirese.
Si copiilor le-a placut mult.;)
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii