Dulceata din pepene galben si mere Golden

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Dulceata din pepene galben si mere Golden

Ingrediente

  • 1 pepene galben de cca 750 g
  • 2 mere mari Golden
  • suc de la o jumatate de lamaie
  • 500 g zahar

Mod de preparare

Merele curatate de coaja se taie in cubulete potrivit de mari (cca 2 cm) care se stropesc cu suc de lamaie si se pun la fiert cu zaharul si o ceasca mica de apa. Se lasa cca 30 de minute sa se lege foarte bine siropul, apoi adaugam cubulete la fel de mari, de pepene galben si mai lasam cca 30 de minute. Se pune dulceata fierbinte in borcan si apoi se infileteaza capacul.

Se acopera cu un prosop si se lasa pana a 2 a zi sa se raceasca in voie, apoi se poate depozita in locuri racoroase. Am ales sa nu mai adaug lamaie, anason sau scortisoara si bine am facut pentru ca dulceata a ramas cu un parfum puternic de pepene galben, bucatelele de mar ajutand la legarea mai buna a siropului. Aceasta dulceata o voi folosi la crema unor prajituri, dar si a delicioaselor jeleuri ce imi vor acoperi la iarna, tortuletele. Este super delicioasa!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune