Se indeparteaza semintele, cele mai marisoare le-am taiat in jumatati si pe cele mici le-am lasat intregi, apoi se fierb cu o cana de vin si restul apa rece cat sa le acopere de 2 cm, cca 20 de minute, cu anasonul si batonul de scortisoara. Se adauga si farfuria cu zahar, lasand sa fiarba pana se leaga (deasupra fac basici transparente, cam dupa 30 de minute de fiert. Se adauga si sucul de la o jumatate de lamaie, apoi se asaza fructele in borcane curate si uscate si apoi se torna siropul gros, fierbinte. Se etanseizeaza strangand bine capacele, se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca in voie.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPrima oară în viață am gătit midii! Bya ralu mulțumesc pentru inspirație și susținere.
Midii în sos de vin și portocaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii