Dulceata de visine este perfecta la clatite, alaturi de o inghetata sau doar ca sa inveselim un chec, intr-o dupa amiaza de vara ori ca sa va bucuram de ea la iarna, cand avem mai putine fructe.
Se spala fructele, se scot samburii.
Se pun intr-un vas adanc, se adauga zahar in functie de cat de dulci sunt fructele dar si in functie de cat de dulce doriti sa fie dulceata.
Se lasa pana seara, ca sa isi lase sucul, apoi se pun la fiert intr-o cratita mare impreuna cu doua pahare cu apa (pentru ca vreau sa aiba mai mult sirop). Folositi o cratita mare pentru ca, la fierbere, dulceata se umfla, face spuma si veti avea nevoie de loc suficient, abia apoi va scadea.
Se ia spuma la nevoie si se amesteca mereu, sa nu se lipeasca (cu miscari line, nu energic ca la creme). Se fierbe la foc mic pana cand siropul s-a legat si dulceata s-a redus aproape la jumatate.
Se lasa dulceata la racit, apoi se toarna in borcane si se eticheteaza.
Timp de pregatire: aprox 1h + cateva ore necesare fructelor sa isi lase sucul
Timp de gatire: aprox 1h 20min
Portii: 3 borcane de 700 g.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/dulceata-de-visine-2017.html
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii