Dulceata de visine

Portii
12
Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Dulceata de visine

Ingrediente

  • 2 kg visine (cantarite dupa scoaterea samburilor)
  • 1.3 kg zahar
  • 2 pahare apa

Mod de preparare

Dulceata de visine este perfecta la clatite, alaturi de o inghetata sau doar ca sa inveselim un chec, intr-o dupa amiaza de vara ori ca sa va bucuram de ea la iarna, cand avem mai putine fructe.

Se spala fructele, se scot samburii.
Se pun intr-un vas adanc, se adauga zahar in functie de cat de dulci sunt fructele dar si in functie de cat de dulce doriti sa fie dulceata.

Se lasa pana seara, ca sa isi lase sucul, apoi se pun la fiert intr-o cratita mare impreuna cu doua pahare cu apa (pentru ca vreau sa aiba mai mult sirop). Folositi o cratita mare pentru ca, la fierbere, dulceata se umfla, face spuma si veti avea nevoie de loc suficient, abia apoi va scadea.
Se ia spuma la nevoie si se amesteca mereu, sa nu se lipeasca (cu miscari line, nu energic ca la creme). Se fierbe la foc mic pana cand siropul s-a legat si dulceata s-a redus aproape la jumatate.

Se lasa dulceata la racit, apoi se toarna in borcane si se eticheteaza.

Timp de pregatire: aprox 1h + cateva ore necesare fructelor sa isi lase sucul
Timp de gatire: aprox 1h 20min
Portii: 3 borcane de 700 g.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/dulceata-de-visine-2017.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Supa de spanac cu cartofi
Bucataras.RO

Supa de spanac cu cartofi

O supa usoara de spanac dreasa cu smantana si ou.  

Supa de spanac cu cartofi
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai