Dulceata de pere padurete (salbatice)

Postat pe: 06-11-2018
(0)

Ingrediente

cca 1 kg de pere padurete coapte si cat mai putin patate
1 kg de zahar
1 baton de scortisoara
1 lamaie
1 pahar de vin rose
2-3 stelute de anason

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superiaara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara pana da in primul clocot, apoi adaugam vinul rose si anasonul si lasam sa clocoteasca pana se leaga un pic siropul, dupa aceea adaugam perele intregi(sunt micute) si le fierbem in sirop pana se ingalbenesc si siropul are consistenta.

Se toarna fierbinte in borcane si se strang bine capacele, apoi le acoperim cu o patura groasa, lasand sa se raceasca in voie si abia apoi le depozitam in camari sau beciuri. Este o dulceata foarte aromata, cu un miros parfumat, iar perele sunt delicioase, ele consumate crude iti fac gura,,punga".

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Dulceata de pere padurete (salbatice)" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Recomand consumarea fructelor din flora spontana fiind foarte sanatoase si gustoase!!

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dulceata de pere padurete (salbatice)