Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superiaara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara pana da in primul clocot, apoi adaugam vinul rose si anasonul si lasam sa clocoteasca pana se leaga un pic siropul, dupa aceea adaugam perele intregi(sunt micute) si le fierbem in sirop pana se ingalbenesc si siropul are consistenta.
Se toarna fierbinte in borcane si se strang bine capacele, apoi le acoperim cu o patura groasa, lasand sa se raceasca in voie si abia apoi le depozitam in camari sau beciuri. Este o dulceata foarte aromata, cu un miros parfumat, iar perele sunt delicioase, ele consumate crude iti fac gura,,punga".

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii