Fructele curatate de codite si spalate bine sub jet de apa rece, se acopera de 1 cm deasupra lor cu apa rece si se pun la foc sa fiarba.
Dupa primul clocot, se lasa fiocul domol si se fierbe cca. 15 -20 minute. Se scurg de apa in care au fiert si separat intr-o sita se paseaza bine, frecand bine cu o lingura de lemn, pana obtinem o pasta groasa. Ce ramane in sita mai adaugam cate un pic de apa in care au fiert sa subtiem si sa pasam cu usurinta si sa obtinem cat mai multa pasta. Pielitele si samburii ramase se arunca. Se amesteca pasta cu apa fierbinte care am scurs-o, se cantareste si atat cat are lichidul adaugam si zaharul si punem la foc, amestecand continuu.
Se fierbe cam o ora, trebuie sa ajunga la consistenta mierii de albine, se face proba pe o farfurie tinuta la frigider, sa fie rece si se lasa cateva picaturi, dupa lingura. Daca este legata, adaugam si sucul pentru o aroma si mai buna si pentru a nu se zaharisi peste iarna.
Se toarna fierbinte in borcane sterilizate si se etanseizeaza bine. Se acopera cu ceva gros si se lasa sa se raceasca lent, apoi se dau la beci.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii