Se curata merele de coaja si se scoate casuta cu samburii, apoi le feliem pe lung in felii groase de cca 2-2,5 cm. Stoarcem sucul de lamaie si il adaugam in 500 ml apa. In aceasta apa cu lamaie punem feliile curatate de mere. Adaugam zaharul, batonul de scortisoara, anasonul si lemongrass si punem la fiert. De la primul clocot se da focul mai incet si se fierbe domol, spumand din cand in cand cand este nevoie.
Cam dupa 45 de minute de fiert, siropul incepe sa se lege si atunci adaugam fructele de rodie si mai lasam inca 10-15 minute sa fiarba. Se da de pe foc si se toarna in borcane sterile si uscate, se strang capacele cat sunt fierbinti, apoi se acopera cu un prosop gros si se lasa sa se raceasca in voie pana a 2 a zi cand se depoziteaza in camari sau beciuri.
O dulceata aromata, deosebita care imi va decora prajiturile si torturile toata iarna.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii