Cuburile de dovlecel se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Punem si feliile de lamaie si le lasam asa doua ore, timp in care dovlecelul va lasa o multime de zeama.
Am pus acest amestec la foc si am lasat sa fiarba din momentul fierberii 10 min. Dupa ce am oprit focul, am pus deasupra vasului un servet de bucatarie de panza udat in apa rece si stors foarte bine.
Se lasa asa o ora cel putin.
Se pune din nou vasul cu dovlecei la foc si mai lasam iar sa fiarba din momentul fierberii 8-10 min.
Siropul nu trebuie sa-si schimbe culoarea, nu trebuie sa capete culoare de caramel.
Chiar daca vi se pare a fi cam lichid, siropul se va ingrosa cand se raceste. Nu trebuie nici macar sa luam spuma care se face in timpul fierberii. Acoperim iar vasul cu servetul ud si stors. Lasam pana se raceste complet. Se pune apoi dulceata in borcane.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii