Se scot samburii de la cirese, la doua cani de cirese fara samburi pline varf, se adauga o cana rasa de zahar, se adauga lamaia tocata marunt si se pune la fiert intr-un vas cu gura cat mai larga sa fiarba la foc iute.
Cand siropul ramane pe lingura, este semn ca dulceata este gata, se inchide focul si se adauga esenta de menta, se amesteca si se pune dulceata in borcane, se pun capacele si se pun sub paturi pana a doua zi sau pana se racoresc.
Se depoziteaza in camara si se fac iarna clatite bune si aromate.
Sa aveti pofta, dragilor!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii