Dulceata de catina

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Dulceata de catina

Ingrediente

  • 400 g de catina
  • 500 g zahar
  • 2 clementine coapte
  • 2 stelute de anason

Mod de preparare

Catina se curata pe cat posibil de migaloasele codite, apoi se trece sub cateva jeturi de apa rece.
Se spala clementinele, apoi se taie in jumatati.
O jumatate de clementina se taie feliute subtiri.
Celelalte 3 jumatati se storc bine de suc. Se pune la foc zaharul cu feliutele de clementina si sucul. Se lasa sa clocoteasca bine pana se leaga, amestecand si spumand continuu cu o lingura de lemn.
Cand siropul este bine legat,se adauga si catina scursa bine de apa, stelutele de anason si se amesteca din cand in cand, usor cu lingura de lemn. Se lasa sa foiarba, la foc domol cca. 45 de minute, pana scade din craticioara cam 2 cm. Se pune dulceata fierbinte in borcan, se strange bine capacul, se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca in voie pana a 2 a zi cand il bagam la rece. Eu voi folosi aceasta dulceata la jeleurile si cremele prajiturilor. Am ales clementine pentru siropul dulce si aromat, in locul portocalelor care riscam sa fie acre. Nu imi pare rau de alegere, a iesit o dulceata pe cinste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie