Catina se curata pe cat posibil de migaloasele codite, apoi se trece sub cateva jeturi de apa rece.
Se spala clementinele, apoi se taie in jumatati.
O jumatate de clementina se taie feliute subtiri.
Celelalte 3 jumatati se storc bine de suc. Se pune la foc zaharul cu feliutele de clementina si sucul. Se lasa sa clocoteasca bine pana se leaga, amestecand si spumand continuu cu o lingura de lemn.
Cand siropul este bine legat,se adauga si catina scursa bine de apa, stelutele de anason si se amesteca din cand in cand, usor cu lingura de lemn. Se lasa sa foiarba, la foc domol cca. 45 de minute, pana scade din craticioara cam 2 cm. Se pune dulceata fierbinte in borcan, se strange bine capacul, se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca in voie pana a 2 a zi cand il bagam la rece. Eu voi folosi aceasta dulceata la jeleurile si cremele prajiturilor. Am ales clementine pentru siropul dulce si aromat, in locul portocalelor care riscam sa fie acre. Nu imi pare rau de alegere, a iesit o dulceata pe cinste.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii