Se spala ardeiul iute si kapia, apoi se curata de cotoare, seminte si vinisoare, se taie fasii subtiri si apoi se dau prin masina de tocat.
Se fierbe 10-15 minute otetul amestecat cu zaharul, intr-o cratita cu fund gros (sau tuci), pana se leaga un pic, apoi adaugam ardeii tocati si fierbem, la foc domol de la primul clocot, pana se leaga si face basici cand fierbe. Se amesteca in continuu cu o lingura de lemn. Se face proba pe o farfurie daca este legat, apoi se toarna fierbinte in borcane sterile, se strang bine capacele, apoi se acopera cu ceva gros si se lasa sa se raceasca in voie. Se depoziteaza la rece pana ce il vom folosi, la fripturi, peste prajit, la orice preparat care credem noi ca merge cu acest delicios sos dulce-acrisor-picant.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii