Spalati legumele. Taiati-le ca pentru mancare si puneti-le in vase separate: morcovii rondele, ceapa, rosiile feliute, gogosarii (ardeii kapia) curatati de cotor si seminte, cubulete.
Puneti-le in straturi, intr-o cratita mai mare, in urmatoarea ordine: morcovii, ceapa, gogosarii. Condimentati cu sare, piper, dupa gust, adaugati cateva frunze de foi de dafin, patrunjelul tocat si acoperiti cu feliile de rosii. Nu amestecati. Adaugati uleiul pe marginea vasului.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 1 ½ ora sau pana cand legumele sunt aproape facute. Intre timp, dunstuiti foarte putin orezul in 2 linguri de ulei, fierbeti-l pe jumatate in apa sarata, treceti-l sub jet de apa rece si puneti-l la scurs.
Adaugati-l legumelor, amestecati si dati din nou la cuptor pentru circa 30 min sau pana ce toate ingredientele sunt facute. Spre final, potriviti gustul de sare si piper. Scoateti cratita din cuptor si lasati focul aprins la minim.
Turnati amestecul fierbinte in borcane sterilizate, uscate, capsati si asezati-le direct intr-o tava de aragaz. Dati din nou la cuptor, pentru inca 30 min, la foc foarte mic, apoi stingeti focul si lasati borcanele in cuptor pana se racesc complet.
Etichetati si dati la camara.
Serviti simplu sau ca garnitura, rece ori incalzita.
Este o mancare satioasa in zilele de post.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii