Conopida, Ardei si Dovlecei la Borcan (Murati)

Complexitate
redusa
Conopida, Ardei si Dovlecei la Borcan (Murati)

Ingrediente

  • 1 conopida mare desfacute in buchetele
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei iute (daca sant mici se pun 2)
  • 2-3 ardei grasi (colorati)
  • 3-4 morcovi
  • sare grunjoasa
  • hrean curatat si taiat bucati
  • piper boabe (eu am pus un amestec de 3 culori-negru, rosu si alb) frunze de dafin

Mod de preparare

E aleg legumele, se spala bine se curata ardeii de cotoare si seminte, dovlecelul se spala bine si daca doriti se poate lasa cu coaja cu tot (eu am indepartat coaja) se feliaza la 1 cm fiecare felie, conopida se spala bine de tot dupa care se desface in buchetele, ardeiul iute si cel gras se feliaza si ei sau se taie fasii. Morcovii se spala si se taie si ei in bucati mai mici si daca sant prea grosi se despica si in doua.

Dupa ce toate astea au fost facute, se pun intr-un recipient mare si se presara sare deasupra lor, exact atata cat ar trebui sa folositi pentru o mancare imediata dupa care se amesteca sa ii cuprinda sarea. Se lasa asa circa jumatate de ora.

Se aleg borcanele in care vom aranja legumele, se spala, se sterilizeaza si se incepe umplerea lor. Pe fundul borcanului se va aseza cate o lingura de piper, cate o frunza de dafin si 2 bucatele de hrean dupa care se aranjeaza, intercalat conopida, morcovi, ardei iute si gras, hrean precum si feliutele de dovlecei.

Intre timp, pe aragaz, avem un vas cu apa in care am pus sare grunjoasa intr-o proportie de 1 litru de apa si o lingura scuturata de sare (trebuie sa tinem cont ca mai este sare si pe legume plus ca tipurile de sare sareaza diferit.

Se incearca solutia (saramura) si daca o consideram destul de sarata lasam asa, daca ni se pare prea sarata mai adaugam apa pana cand obtinem procentul de sare pe care il dorim.
Se lasa la fiert si cand a dat in clocot se inchide focul, se adauga otetul dupa gust si se amesteca

Se toarna fierbinte peste legumele din borcan si se capseaza.
Se pun borcanele intr-o tava si se lasa pe masa din bucatarie sau undeva intr-un loc la vedere pentru ca in cateva zile va incepe sa fermenteze si pe langa capac va iesi putin din apa in care stau legumele.

Dupa ce s-a uscat solutia pe borcane si incepe sa se limpezeasca, spalam la suprafata borcanele si se mutam in camara de alimente.
Servim iarna ca si orice alta muratura, langa o friptura, mancare de cartofi sau langa orice altceva va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura cu Branza de Vaci
2
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Cheesecake cu capsuni
4
Dulciuri

Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa