E aleg legumele, se spala bine se curata ardeii de cotoare si seminte, dovlecelul se spala bine si daca doriti se poate lasa cu coaja cu tot (eu am indepartat coaja) se feliaza la 1 cm fiecare felie, conopida se spala bine de tot dupa care se desface in buchetele, ardeiul iute si cel gras se feliaza si ei sau se taie fasii. Morcovii se spala si se taie si ei in bucati mai mici si daca sant prea grosi se despica si in doua.
Dupa ce toate astea au fost facute, se pun intr-un recipient mare si se presara sare deasupra lor, exact atata cat ar trebui sa folositi pentru o mancare imediata dupa care se amesteca sa ii cuprinda sarea. Se lasa asa circa jumatate de ora.
Se aleg borcanele in care vom aranja legumele, se spala, se sterilizeaza si se incepe umplerea lor. Pe fundul borcanului se va aseza cate o lingura de piper, cate o frunza de dafin si 2 bucatele de hrean dupa care se aranjeaza, intercalat conopida, morcovi, ardei iute si gras, hrean precum si feliutele de dovlecei.
Intre timp, pe aragaz, avem un vas cu apa in care am pus sare grunjoasa intr-o proportie de 1 litru de apa si o lingura scuturata de sare (trebuie sa tinem cont ca mai este sare si pe legume plus ca tipurile de sare sareaza diferit.
Se incearca solutia (saramura) si daca o consideram destul de sarata lasam asa, daca ni se pare prea sarata mai adaugam apa pana cand obtinem procentul de sare pe care il dorim.
Se lasa la fiert si cand a dat in clocot se inchide focul, se adauga otetul dupa gust si se amesteca
Se toarna fierbinte peste legumele din borcan si se capseaza.
Se pun borcanele intr-o tava si se lasa pe masa din bucatarie sau undeva intr-un loc la vedere pentru ca in cateva zile va incepe sa fermenteze si pe langa capac va iesi putin din apa in care stau legumele.
Dupa ce s-a uscat solutia pe borcane si incepe sa se limpezeasca, spalam la suprafata borcanele si se mutam in camara de alimente.
Servim iarna ca si orice alta muratura, langa o friptura, mancare de cartofi sau langa orice altceva va place.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii