Cirese pentru iarna

Portii
4
Timp pregatire
1200 minute
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
medie
Cirese pentru iarna

Ingrediente

  • 1 kg cirese
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 500 g apa
  • 1/2 lamaie
  • 100 g palinca de coacaze
  • aspirina

Mod de preparare

Intr-un vas, punem apa cu zaharul la fiert, pana ce zaharul se dizolva si se ingroasa ca un sirop, adaugam scortisoara, zeama de lamaie si amestecam bine.

In borcane spalate si sterilizate, adaugam ciresele fara samburi, aspirina pisata, siropul fierbinte.

Adaugam palinca deasupra si inchidem capacele.

Le punem cu capul in jos, le acoperim cu un prosop si lasam la racit, pana a 2 zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate