Cirese pentru iarna

Portii
4
Timp pregatire
1200 minute
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
medie
Cirese pentru iarna

Ingrediente

  • 1 kg cirese
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 500 g apa
  • 1/2 lamaie
  • 100 g palinca de coacaze
  • aspirina

Mod de preparare

Intr-un vas, punem apa cu zaharul la fiert, pana ce zaharul se dizolva si se ingroasa ca un sirop, adaugam scortisoara, zeama de lamaie si amestecam bine.

In borcane spalate si sterilizate, adaugam ciresele fara samburi, aspirina pisata, siropul fierbinte.

Adaugam palinca deasupra si inchidem capacele.

Le punem cu capul in jos, le acoperim cu un prosop si lasam la racit, pana a 2 zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici