Se spala si se usuca ciresele, pe un servet, cu tot cu codite. Se inteapa fiecare fruct in 4-5 locuri, cu o scobitoare. Se fierbe otetul impreuna cu zaharul si mirodeniile, cateva clocote, amestecand, pana se topeste tot zaharul, apoi se lasa la racit.
Se toarna peste ciresele intepate si se lasa la macerat 24 ore, apoi se strecoara. Zeama limpede (fara mirodenii) se pune din nou la fiert pentru 10 minute si se lasa la racit.
Intre timp se aseaza ciresele in borcane, se acopera cu otetul racit si se capseaza.
Se pastreaza la loc uscat si racoros.
Se servesc ca muraturi, potrivindu-se de minune cu carnea de porc, pui, vanat, fiind o adevarata delicatesa.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii