Cirese Murate

Complexitate
redusa
Cirese Murate

Ingrediente

  • -1 kg cirese cu codite
  • -1 l otet alimentar, 9 grade
  • -500 g zahar
  • -mirodenii, dupa preferinta

Mod de preparare

Se spala si se usuca ciresele, pe un servet, cu tot cu codite. Se inteapa fiecare fruct in 4-5 locuri, cu o scobitoare. Se fierbe otetul impreuna cu zaharul si mirodeniile, cateva clocote, amestecand, pana se topeste tot zaharul, apoi se lasa la racit.

Se toarna peste ciresele intepate si se lasa la macerat 24 ore, apoi se strecoara. Zeama limpede (fara mirodenii) se pune din nou la fiert pentru 10 minute si se lasa la racit.

Intre timp se aseaza ciresele in borcane, se acopera cu otetul racit si se capseaza.

Se pastreaza la loc uscat si racoros.

Se servesc ca muraturi, potrivindu-se de minune cu carnea de porc, pui, vanat, fiind o adevarata delicatesa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Salata de legume pentru iarna
3
Romania

Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Fanta
5
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta