Castraveti Murati la Rece

Complexitate
redusa
Castraveti Murati la Rece

Ingrediente

  • Castraveti
  • Crengute de marar si cimbru uscat
  • piper boabe
  • seminte de mustar
  • hrean
  • ardei iute (facultativ)
  • 6 cani de apa rece (cana sa fie de 200 ml )
  • 2 cani otet
  • 20 linguri mari zahar
  • 6 linguri mari sare la vrac (grunjoasa, fara iod)
  • 1 lingura salicil sau praf conservant

Mod de preparare

Spalam castravetii, curatam hreanul si il taiem bastonase. Limpezim in apa rece mararul si cimbrul uscat. Asezam pe fundul borcanelor crengute de marar, cimbru si apoi asezam frumos si castravetii spalati. Punem peste castravetii deja asezati in borcane semintele de mustar, piper boabe, printre ei punem si 3 bastonase de hrean si cine doreste ca castraveciorii murati sa fie mai picanti poate sa adauge la 1 borcan si cate un ardei iute.

Castravetii fiind asezati in borcane ne apucam sa pregatim solutia de murat. Intr-un vas punem cele 6 cani de apa rece si 2 cani de otet, 20 linguri zahar, 6 linguri sare la vrac (neiodata)si 1 lingura mare salicil (sau praf conservant). Amestecam pana sarea, zaharul si salicilul se dizolva dupa care turnam peste castravetii din borcane. Capsam borcanele si le asezam frumos in camara. Vom observa ca in decurs de 2 ore castravetii incep sa isi schimbe culoarea. Circa in 2 saptamani sunt deja perfecti murati pentru a fi consumati.

Aceasta cantitate de solutie preparata ajunge pentru aproximativ 4-5 borcane de 800 ml. In functia de numarul borcanelor atatea portii de solutie preparati. Daca va plac castravetii mai acri folositi: 5 cani apa, 3 cani otet restul ingredientelor ramand neschimbate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata
Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
3
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Chec Italian
4
Dulciuri

Chec Italian

Chec Italian
Briose cu ciocolata - dulci si delicioase
5
Carte de bucate

Briose cu ciocolata - dulci si delicioase

Reteta simpla pentru briose pufoase cu ciocolata. Descopera cum sa pregatesti aceste delicii rapid, folosind ingrediente de...

Briose cu ciocolata - dulci si delicioase
Parteneri
Prajitura aromata cu pere intregi
Culinar.RO

Prajitura aromata cu pere intregi

Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...

Prajitura aromata cu pere intregi
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Gustos.RO

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia