Castraveti Murati la Rece

Complexitate
redusa
Castraveti Murati la Rece

Ingrediente

  • Castraveti
  • Crengute de marar si cimbru uscat
  • piper boabe
  • seminte de mustar
  • hrean
  • ardei iute (facultativ)
  • 6 cani de apa rece (cana sa fie de 200 ml )
  • 2 cani otet
  • 20 linguri mari zahar
  • 6 linguri mari sare la vrac (grunjoasa, fara iod)
  • 1 lingura salicil sau praf conservant

Mod de preparare

Spalam castravetii, curatam hreanul si il taiem bastonase. Limpezim in apa rece mararul si cimbrul uscat. Asezam pe fundul borcanelor crengute de marar, cimbru si apoi asezam frumos si castravetii spalati. Punem peste castravetii deja asezati in borcane semintele de mustar, piper boabe, printre ei punem si 3 bastonase de hrean si cine doreste ca castraveciorii murati sa fie mai picanti poate sa adauge la 1 borcan si cate un ardei iute.

Castravetii fiind asezati in borcane ne apucam sa pregatim solutia de murat. Intr-un vas punem cele 6 cani de apa rece si 2 cani de otet, 20 linguri zahar, 6 linguri sare la vrac (neiodata)si 1 lingura mare salicil (sau praf conservant). Amestecam pana sarea, zaharul si salicilul se dizolva dupa care turnam peste castravetii din borcane. Capsam borcanele si le asezam frumos in camara. Vom observa ca in decurs de 2 ore castravetii incep sa isi schimbe culoarea. Circa in 2 saptamani sunt deja perfecti murati pentru a fi consumati.

Aceasta cantitate de solutie preparata ajunge pentru aproximativ 4-5 borcane de 800 ml. In functia de numarul borcanelor atatea portii de solutie preparati. Daca va plac castravetii mai acri folositi: 5 cani apa, 3 cani otet restul ingredientelor ramand neschimbate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Tort de mere caramelizate
3
Dulciuri

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Dulciuri

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu bulion
5
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Parteneri
Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze
Bucataras.RO

Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze

Pot sa va spun ca m-a uimit aparatul Panini Maker Breville nu m-as fi gandit ca la un aparat de sandwich-uri pot face si...

Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj