Castraveti Murati in Saramura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • castraveti - 2,5 kg
  • marar uscat - cateva fire
  • frunze de visin - cateva bucati
  • ardei iute - 2 bucati
  • boabe de piper - 2 linguri
  • boabe de mustar - 2 linguri
  • usturoi - 1 capatana
  • foi de dafin - cateva frunze
  • ceapa - 1 bucata
  • radacina de hrean - 2 bucati
  • apa - 3 litri
  • sare - 3 linguri

Mod de preparare

Mai intai va trebui sa cumparati cei mai mici castraveti pe care ii gasiti, deoarece aceia sunt cei mai buni. Eu am folosit doua kilograme si jumatate de castraveti micuti pe care i-am pus la murat intr-un borcan de 5 litri.

Spalati foarte bine castravetii si lasatii la inmuiat o ora in apa rece.

Apoi pregatiti saramura: intr-o oala amestecati apa cu sarea, boabele de mustar si de piper. Se pune pe foc si se lasa pana cand sarea se topeste complet. Nu trebuie sa fierbeti amestecul, doar sa il lasati pana cand se dizolva sarea.

Intre timp feliati ceapa.

Pregatiti borcanul: la fundul borcanului in care veti face castravetii, aranjati jumatate din cantitatea de frunze de visin, foi de dafin, marar uscat. Puneti peste cateva rondele de ceapa, usturoi si bucatele de hrean curatat bine.

Incepeti sa aranjati castravetii in pozitie verticala in borcan. Daca folositi un borcan mare, asa cum am folosit eu, probabil ca vor intra in doua randuri. Intre castraveti aranjati bucatele de hrean, ardeiul iute, usturoi si rondele de ceapa.

Dupa ce ati umplut borcanul cu toate ingredientele puneti peste castraveti restul de foi de dafin, marar uscat si frunze de visin. Se umple borcanul cu saramura facuta anterior.

Castravetii murati in saramura se tin in camara 3-4 saptamani si apoi sunt gata de servit.

Sa aveti pofta la Castraveti murati in saramura!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
2
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Zacusca de macrou
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Prima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...

Zacusca de macrou
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti