Castraveti murati

Complexitate
redusa
Castraveti murati

Ingrediente

  • castraveti
  • 1 pachet piper boabe,hrean
  • marar, cimbru uscat
  • 240 gr zahar la 10 l apa
  • 1 l de otet 10%
  • 2 pachete conservant ptr muraturi cu marar
  • ardei iuti facultativ

Mod de preparare

La aceast fel de conservare se pot adauga castraveti proaspeti si ulterior daca ii punem in butoias sau bidonase de plastic .

Se spala castravetii, si intr-un vas (se pot pune si in borcane de 5 l sau mai mici ) se pun la fund mararul, cimbrul si apoi castravetii. Se adauga piper boabe ,hrean ,iar castraveti si la sfarsit 240 gr zahar.

Intr-o oala punem 9 l de apa la fiert si cand da in clocot punem in el pachetele de conservant Szilas si lasam sa fiarba 3-4 minute. Lasam apoi sa raceasca ,apoi adaugam 1 litru de otet si amestecam bine (se poate adauga otet in functie de preferinta fiecaruia,daca vrem mai acre punem mai mult otet).

Se toarna peste castraveti , se inchide cu un capac ermetic ,sau se capseaza borcanele si se aseaza in camara . Daca folosim conservantul Szilas cu marar nu mai trebuie sa folosim si alt fel de conservant.

Acest conservant contine sare, seminte de mustar, benzoat de sodiu, coriandru, marar, piper negru, dafin sfaramat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici