Castraveciori Murati, Crocanti

Complexitate
redusa
Castraveciori Murati, Crocanti

Ingrediente

  • - 10 kg castraveciori tineri si marunti
  • - 1 kg telina, cu frunze si radacina
  • - 300 g usturoi
  • - 1-2 leg marar uscat sau verde, dar cu seminte
  • - 4-5 morcovi
  • - 1 mana cu frunze de visin (stejar sau artar)
  • - hrean
  • - sare grunjoasa, 1 lingura cu varf la 1 l apa
  • - 7-10 foi de dafin
  • - 2-3 linguri boabe de piper
  • - 1 lingura de coriandru, boabe
  • - 4-6 buc cuisoare
  • - 4-6 ardei iuti (optional)
  • - 1 lingura seminte de mustar (optional)

Mod de preparare

Spalati bine castravetii si lasati-i sa stea in apa rece, usor sarata, 8 ore sau de seara pana dimineata. Pregatiti borcanele si asezati un prim strat, spalate si maruntite: telina (frunze si radacina), usturoiul (catei intregi, curatati), morcovii, taiati rondele, frunze de visin, hrean, taiat fasii, condimentele si dupa preferinta ardeiul iute si semintele de mustar.

Peste acest strat, claditi castravetii si intercalati cu 1-2 straturi de ingrediente. La gura borcanului, puneti cateva frunze de visin sau stejar.

Preparati saramura, astfel: puneti la fiert apa, adaugati sarea si amestecati pana la dizolvare, dati un clocot, apoi, asa fierbinte, turnati-o peste castravetii din borcane. Lasati 24 ore, la cald, dar nu in soare.

Scurgeti zeama, fierbeti-o din nou si turnati-o fierbinte peste castraveti. Lasati iar 24 ore la cald, apoi fierbeti din nou zeama si turnati-o peste castraveti. Daca au scazut castravetii din borcane, prin murare, completati-i cu castraveti din unul din borcane, operatie pe care o faceti inainte de a treia procedura.

Dati apoi, la dunst uscat, intre paturi, 1-2 zile.

Depozitati la rece.
Castravetii astfel murati, nu se inacresc prea tare si se pastreaza crocanti, toata iarna.
Nu folositi nici un fel de concentrat sau conservant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia