Spalati bine castravetii si lasati-i sa stea in apa rece, usor sarata, 8 ore sau de seara pana dimineata. Pregatiti borcanele si asezati un prim strat, spalate si maruntite: telina (frunze si radacina), usturoiul (catei intregi, curatati), morcovii, taiati rondele, frunze de visin, hrean, taiat fasii, condimentele si dupa preferinta ardeiul iute si semintele de mustar.
Peste acest strat, claditi castravetii si intercalati cu 1-2 straturi de ingrediente. La gura borcanului, puneti cateva frunze de visin sau stejar.
Preparati saramura, astfel: puneti la fiert apa, adaugati sarea si amestecati pana la dizolvare, dati un clocot, apoi, asa fierbinte, turnati-o peste castravetii din borcane. Lasati 24 ore, la cald, dar nu in soare.
Scurgeti zeama, fierbeti-o din nou si turnati-o fierbinte peste castraveti. Lasati iar 24 ore la cald, apoi fierbeti din nou zeama si turnati-o peste castraveti. Daca au scazut castravetii din borcane, prin murare, completati-i cu castraveti din unul din borcane, operatie pe care o faceti inainte de a treia procedura.
Dati apoi, la dunst uscat, intre paturi, 1-2 zile.
Depozitati la rece.
Castravetii astfel murati, nu se inacresc prea tare si se pastreaza crocanti, toata iarna.
Nu folositi nici un fel de concentrat sau conservant.
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaAm vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...
Fursecuri cu unt si cocosO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii