Castraveciori Murati, Crocanti

Complexitate
redusa
Castraveciori Murati, Crocanti

Ingrediente

  • - 10 kg castraveciori tineri si marunti
  • - 1 kg telina, cu frunze si radacina
  • - 300 g usturoi
  • - 1-2 leg marar uscat sau verde, dar cu seminte
  • - 4-5 morcovi
  • - 1 mana cu frunze de visin (stejar sau artar)
  • - hrean
  • - sare grunjoasa, 1 lingura cu varf la 1 l apa
  • - 7-10 foi de dafin
  • - 2-3 linguri boabe de piper
  • - 1 lingura de coriandru, boabe
  • - 4-6 buc cuisoare
  • - 4-6 ardei iuti (optional)
  • - 1 lingura seminte de mustar (optional)

Mod de preparare

Spalati bine castravetii si lasati-i sa stea in apa rece, usor sarata, 8 ore sau de seara pana dimineata. Pregatiti borcanele si asezati un prim strat, spalate si maruntite: telina (frunze si radacina), usturoiul (catei intregi, curatati), morcovii, taiati rondele, frunze de visin, hrean, taiat fasii, condimentele si dupa preferinta ardeiul iute si semintele de mustar.

Peste acest strat, claditi castravetii si intercalati cu 1-2 straturi de ingrediente. La gura borcanului, puneti cateva frunze de visin sau stejar.

Preparati saramura, astfel: puneti la fiert apa, adaugati sarea si amestecati pana la dizolvare, dati un clocot, apoi, asa fierbinte, turnati-o peste castravetii din borcane. Lasati 24 ore, la cald, dar nu in soare.

Scurgeti zeama, fierbeti-o din nou si turnati-o fierbinte peste castraveti. Lasati iar 24 ore la cald, apoi fierbeti din nou zeama si turnati-o peste castraveti. Daca au scazut castravetii din borcane, prin murare, completati-i cu castraveti din unul din borcane, operatie pe care o faceti inainte de a treia procedura.

Dati apoi, la dunst uscat, intre paturi, 1-2 zile.

Depozitati la rece.
Castravetii astfel murati, nu se inacresc prea tare si se pastreaza crocanti, toata iarna.
Nu folositi nici un fel de concentrat sau conservant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar
Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza
Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)
Cele mai apreciate rețete
Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
2
Sosuri

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura
3
Mancaruri cu carne

Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura

Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura
Lasagne
4
Paste

Lasagne

Lasagne
Parteneri
Ciorba cu urzici si ghebe la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Bucataras.RO

Ciorba cu urzici si ghebe la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

O ciorbita de sezon, daca pot sa zic asa, cu multe urzici si legume. Am apelat si la ghebele ce le-am conservat in toamna,...

Ciorba cu urzici si ghebe la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Prajitura Tosca
Culinar.RO

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii
Gustos.RO

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii