Bulionul Meu de Rosii

Complexitate
redusa
Bulionul Meu de Rosii

Ingrediente

  • 5 kg rosii
  • 1 1/2 lingura sare (mai mult sau mai putin - depinde de cat de bine sareaza sarea pe care o folositi)
  • 2 linguri de zahar (poate mai mult - depinde de gustul dvs)
  • frunze de leustean
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 2 ardei grasi

Mod de preparare

Am ales rosiile frumoase, le-am spalat, le-am taiat in 4 si le-am pus in vasul in care am vrut sa le fierb. Inainte de a le pune pe foc am zdrobit rosiile cu mana ca sa fiarba mai repede, am pus leusteanul, busuiocul si ardei taiati in 4 si curatati de cotor si seminte. Le-am fiert la foc mai mic pana coaja s-a dezlipit de pe ele si s-a rasucit.

Cand am vazut coaja rasucita, m-am uitat la ceas si incepand din momentul ala am mai fiert inca 20 de minute. Am luat de pe foc, am pus in strecuratoare (nu gasesc masina de rosii aici), am pasat cu ajutorul unei linguri, am pus in alta oala si am mai fiert dupa aceea inca 5 minute.

Am dres de sare si zahar (am gustat) si am pus la sticle. Am lasat intre paturi pana a doua zi. A iesit un bulion tare aromat, bun, dulce si gros... o bunatate.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca