Ardei Umpluti cu Varza Rosie

Complexitate
redusa
Ardei Umpluti cu Varza Rosie

Ingrediente

  • 3 kg varza rosie
  • 3 kg ardei grasi
  • 2 maini sare de la vrac (sare neiodata)
  • piper boabe
  • foi dafin
  • 4 l apa rece
  • 750 ml otet
  • 750 gr zahar
  • 6 linguri sare neiodata (de la vrac)
  • 1 lingura salicil (praf conservant)

Mod de preparare

Intai preparam solutia ce va fi turnata peste ardeii umpluti in urmatorul fel:

Intr-un vas punem 4 litri de apa. In ea adaugam 750 m otet, 750 gr zahar, 6 linguri sare si 1 lingura salicil (praf conservant) si amestecam pana se dizolva sarea, zaharul si salicilul.

Dupa ce am terminat de preparat solutia ne apucam sa umplem ardeii. Ce trebuie sa facem? Nimic mai usor.

Scoatem din ardei cotorul cu samburi in asa fel incat sa ramana un pic de margine la ardei. Curatam interiorul de vanele existente, ii spalam si ii punem cu gaura in jos sa se scurga apa din ei. In acest timp ne ocupam de varza rosie. Varza o taiem fidea cu un cutit sau cu ajutorul unui robot de bucatarie si peste punem 2 maini de sare. Amestecam bine varza si o lasam sa stea asa sarata circa 30 minute. Dupa ce am lasat la odihnit, ne apucam sa o stoarcem bine. Cu varza stoarsa umplem ardeii(umputura o presam bine in ardei) si ii asezam in borcane (de 3 l, 2 l sau 5 l)unul langa altul avand grija ca partea pe unde am pus umplutura sa fie orientata in sus. Dupa ce asezam in borcane ardeii umpluti presaram peste fiecare borcan cateva boabe de piper, mai punem cateva frunze de dafin apoi turnam peste ei solutia de apa si otet descris mai sus. Lasam timp de 10 minute borcanele deschise si daca mai e nevoie mai adaugam zeama. Inchidem borcanele cu capace sau celofan si le punem la camara la pastrat pentru zilele lungi de iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia