Ardei iuti la otet

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Ardei iuti la otet

Ingrediente

  • 1 kg ardei iuti, bulgaresti, rosii
  • 5 ardei grasi, mari si rosii
  • 300 ml otet
  • 300 ml apa
  • 1/2 lg sare
  • 1 radacina hrean
  • 1 lingurita boabe mustar
  • 1 lingurita boabe piper

Mod de preparare

Se taie ardeii iuti pe verticala, se scot semintele si cotoarele, apoi se taie felii pe orizontala. Se curata ardeii grasi de cotoare si seminte si sa taie cubulete.
Se pune apa, otetul, sarea, piperul, hreanul taiat bucati mici, boabele de mustar si se trag un clocot, apoi se opreste focul. Se trec ardeii prin lichid si se pun in borcane, se infileteaza capacele la borcane si se pun la cuptor pentru circa 20-25 minute, se opreste focul si se lasa in cuptor pana la racirea completa a borcanelor. Se pot consuma imediat ce se racesc.

Sa aveti pofta, dragilor!
Am folosit si ardei grasi, rosii pentru a mai taia din iuteala si a da mai mult gust si savoare in momentul consumarii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)