Ardei Iuti Copti, Murati

Complexitate
redusa
Ardei Iuti Copti, Murati

Ingrediente

  • -2 kg ardei iuti, mari si carnosi
  • -500 ml otet de vin, 9 grade
  • -sare, dupa gust

Mod de preparare

Spalati si stergeti ardeii de apa. Coaceti-i pe o tabla, pusa deasupra flacarii de la aragaz, intorcandu-i mereu. Sau puteti sa-i puneti intr-o tava, la cuptor, la foc mic, cu multa atentie sa nu-i ardeti.

Curatati-i de coaja arsa si aranjati-i in borcane potrivite, cu codita in sus sau cum doriti.

Separat, amestecati otetul cu sarea pana ce aceasta se dizolva si turnati peste ardeii din borcane, astfel incat sa fie complet acoperiti.

Dati la camara.

Sfat: Folositi mai multi ardei iuti de culoare rosie pentru ca se curate foarte usor de pielita, dar nu-i neglijati nici pe ceilalti pentru a realiza o paleta de culori.

Pentru curatatul pielitei procedati astfel: cu varful ascutit al unui cutit, despicati usor pielita de-a lungul ardeiului, doar cativa centimetri, de la codita spre varf.

Apoi trageti de pielita de la varful ardeiului, tinand de codita si aceasta se va desprinde in intregime, asa cum naparleste sarpele.

Pentru ca aceasta operatie sa se faca asa cum am descris-o, ardeiul nu trebuie sa se arda la copt, mai mult sa se inmoaie si doar pe alocuri sa se innegreasca si sa capete gustul caracteristic de ardei copt.
Nu necesita bain-marie sau sterilizare.

Se pot consuma de a doua zi, dar sunt mult mai buni si-si dezvolta aroma, dupa ce stau la murat, cel putin 1 luna, cand ardeii si zeama capata o alta savoare.

Consumati-i ca muratura langa ciorbe, mancaruri grase cu carne, fripturi etc. Incercati si la sarmale, acompaniate de o tuica de prune ardeleneasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Prajitura frageda cu mere, de post
Bucataras.RO

Prajitura frageda cu mere, de post

Am vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...

Prajitura frageda cu mere, de post
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti