Mai intai spalam bine ardeii iuti in 2 - 3 ape. Coditele le scurtam. Punem apa la fiert intr-o cratita, adaugam dupa gust sare, otet si zahar si lasam sa dea in clocot.
Cand a dat in clocot punem in ei ardeii iuti unde ii vom lasa circa 1-2 minute pana isi schimba putin culoarea (ei devin mai palizi). Ii scoatem din cratita si ii asezam in borcane (daca ii oparim in lichid ardeii se pot aseza mult mai usor in borcanase). Lasam sa dea lichidul din nou in clocot si asa fierbinte il turnam peste ardei.
Capsam borcanele si le asezam intre paturi pana a doua zi dupa care le mutam in camara pe raft.
Nu dau cantitati fixe la otet, apa, zahar, sare deoarece lichidul ce vine pus peste ardei il vom prepara fie mai acru, fie mai dulce,
fie mai sarat, dupa gustul si preferinta fiecaruia. Lichidul ce se toarna peste ardei trebuie sa echivaleze cu circa jumatate din volumul borcanului (sau mai usor. . . ochiometric)
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii