Ardei Bulgaresti Murati

Complexitate
redusa
Ardei Bulgaresti Murati

Ingrediente

  • ardei iuti bulgaresti
  • otet
  • sare grunjoasa
  • zahar

Mod de preparare

Mai intai spalam bine ardeii iuti in 2 - 3 ape. Coditele le scurtam. Punem apa la fiert intr-o cratita, adaugam dupa gust sare, otet si zahar si lasam sa dea in clocot.

Cand a dat in clocot punem in ei ardeii iuti unde ii vom lasa circa 1-2 minute pana isi schimba putin culoarea (ei devin mai palizi). Ii scoatem din cratita si ii asezam in borcane (daca ii oparim in lichid ardeii se pot aseza mult mai usor in borcanase). Lasam sa dea lichidul din nou in clocot si asa fierbinte il turnam peste ardei.

Capsam borcanele si le asezam intre paturi pana a doua zi dupa care le mutam in camara pe raft.
Nu dau cantitati fixe la otet, apa, zahar, sare deoarece lichidul ce vine pus peste ardei il vom prepara fie mai acru, fie mai dulce,
fie mai sarat, dupa gustul si preferinta fiecaruia. Lichidul ce se toarna peste ardei trebuie sa echivaleze cu circa jumatate din volumul borcanului (sau mai usor. . . ochiometric)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Amandine III
2
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Ciuperci prajite  (Multicooker)
Bucataras.RO

Ciuperci prajite (Multicooker)

Cu poftele nu-i de gluma,,, da' asa bune ar fi fost niste ghebe!

Ciuperci prajite (Multicooker)
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola