Mai intai spalam bine ardeii iuti in 2 - 3 ape. Coditele le scurtam. Punem apa la fiert intr-o cratita, adaugam dupa gust sare, otet si zahar si lasam sa dea in clocot.
Cand a dat in clocot punem in ei ardeii iuti unde ii vom lasa circa 1-2 minute pana isi schimba putin culoarea (ei devin mai palizi). Ii scoatem din cratita si ii asezam in borcane (daca ii oparim in lichid ardeii se pot aseza mult mai usor in borcanase). Lasam sa dea lichidul din nou in clocot si asa fierbinte il turnam peste ardei.
Capsam borcanele si le asezam intre paturi pana a doua zi dupa care le mutam in camara pe raft.
Nu dau cantitati fixe la otet, apa, zahar, sare deoarece lichidul ce vine pus peste ardei il vom prepara fie mai acru, fie mai dulce,
fie mai sarat, dupa gustul si preferinta fiecaruia. Lichidul ce se toarna peste ardei trebuie sa echivaleze cu circa jumatate din volumul borcanului (sau mai usor. . . ochiometric)
Un fel principal numai bun pentru vegetarieni și în zilele de post! Spor și poftă bună!
Curry din linte si spanac la slow cooker Crock PotReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii