Spalam ardeii, ii taiem si ii curatam inauntru de seminte si filamente, se taie in lungime, fasii mai mari sau mai mici, de marimea dorita.
Patrunjelul il tocam marunt iar usturoiul il taiem in doua. Intr-o oala punem otetul cu sare, cand incepe sa fiarba punem ardeii, se tin circa 10 minute, daca sunt carnosi, daca nu ii tinem mai putin. Importanat sa nu se inmoaie prea mult.
Ii scoatem, ii punem pe un servet de bucatarie curat, sa se scurga bine, se intorc pe ambele parti. Intre tip preparam borcanele, le sterilizam, introducem in apa fiarta 10 minute, ii lasam sa se usuce bine.. Cand ardeii s-au scurs bine, se pun in borcan. Eventual, inainte de ai pune in borcan, ii presam putin pe hartie absorbanta de bucatarie.
Punem un strat, deasupra lor punem, patrunjelul tocat, capere, bucatele de hamsii, usturoi, apoi iar un strat de ardei si asa mai departe, alternam cu restul ingredientelor. Din cand in cand, presam in jos, straturile de ardei.
Cand s-a umplut borcanul, turnam ulei deasupra, se inchide etans iar a doua zi daca mai este nevoie adaugam iar ulei, asa incat ardeii sa fie bine acoperiti.
Borcanul este bine sa fie din acela care se inchide ermetic.
Se conserva la loc racoros si uscat. Cand incepem sa-i consumam, putem sa-i tinem si in frigider. Se vor tine minim 2 saptamani, inainte de a fi serviti. Din cantitatiile de mai sus, a iesit un borcan de 1 Kg. Se folosesc ca aperitiv sau simpli.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii