Ardei Aromati in Ulei

Complexitate
redusa
Ardei Aromati in Ulei

Ingrediente

  • 4 ardei grasi mari
  • 1 1/2 litru de otet
  • 3 linguri capere (din conserva otet sau sare)
  • cativa catei de usturoi
  • 8-10 fileturi de hamsii (sub sare sau ulei)
  • patrunjel tocat
  • oregan proaspat (facultativ)
  • ulei de masline (floarea soarelui)
  • 1 lingura rasa sare

Mod de preparare

Spalam ardeii, ii taiem si ii curatam inauntru de seminte si filamente, se taie in lungime, fasii mai mari sau mai mici, de marimea dorita.

Patrunjelul il tocam marunt iar usturoiul il taiem in doua. Intr-o oala punem otetul cu sare, cand incepe sa fiarba punem ardeii, se tin circa 10 minute, daca sunt carnosi, daca nu ii tinem mai putin. Importanat sa nu se inmoaie prea mult.

Ii scoatem, ii punem pe un servet de bucatarie curat, sa se scurga bine, se intorc pe ambele parti. Intre tip preparam borcanele, le sterilizam, introducem in apa fiarta 10 minute, ii lasam sa se usuce bine.. Cand ardeii s-au scurs bine, se pun in borcan. Eventual, inainte de ai pune in borcan, ii presam putin pe hartie absorbanta de bucatarie.

Punem un strat, deasupra lor punem, patrunjelul tocat, capere, bucatele de hamsii, usturoi, apoi iar un strat de ardei si asa mai departe, alternam cu restul ingredientelor. Din cand in cand, presam in jos, straturile de ardei.

Cand s-a umplut borcanul, turnam ulei deasupra, se inchide etans iar a doua zi daca mai este nevoie adaugam iar ulei, asa incat ardeii sa fie bine acoperiti.
Borcanul este bine sa fie din acela care se inchide ermetic.
Se conserva la loc racoros si uscat. Cand incepem sa-i consumam, putem sa-i tinem si in frigider. Se vor tine minim 2 saptamani, inainte de a fi serviti. Din cantitatiile de mai sus, a iesit un borcan de 1 Kg. Se folosesc ca aperitiv sau simpli.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Dobos
4
Dulciuri

Dobos

Dobos
Papricas de Cartofi cu Pui
5
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Parteneri
Cornuri Bratislava
Bucataras.RO

Cornuri Bratislava

Stiu ca nu aduc nimic nou cu aceasta reteta. Drumul l-a deschis Gabitzu care a fost atat de buna si ne-a impartasit aceasta...

Cornuri Bratislava
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana