Intr-o oala pe foc mic aduceti laptele cu smantana la o temperatura de 74 c, tineti sub control folosind un termometru. Nu lasati sa ajunga la temp mai mare. Opriti focul si adaugati otetul, apoi amestecati timp de 30 s. Adaugati sarea amestecand inca 30 s.
Acoperiti cu un prosop si lasati 20 de minute. Intre timp pregatiti legumele. Taiati marunt ceapa, prazul rondele subtiri si puneti intr-o oala de aluminiu cu sarea si untul topit. La foc mic lasati sa se caleasca aproximativ 10 min.
Amestecati din cand in cand. Strecurati zerul printr-un tifon sau o strecuratoare foarte deasa. Taiati si restul de legume inafara de cartofi si adaugatile in oala. Lasati timp de 5 min apoi puneti baconul taiat bucati, salvie, oregano si cubul. Dupa 1 minut adaugati zerul si inca 500 ml apa. Taiati cartofii cuburi si puneti in supa.
Cand apar primele bule de fierbere mutati pe foc mic pana cand cartofii sunt fierti dar sa fie fermi si sa isi mentina bine forma. Adaugati piper si gustati pentru sare daca mai este necesar. Puneti patrunjelul si stingeti focul.
* Cu ocazia acestei retete va alegeti si cu branza proaspata de casa.
** Ajustati cantitatea de apa in functie de cati cartofi aveti si cat de groasa va place.
”Melcii cu scorțișoară”, sunt un desert foarte popular în nordul Europei și America. Pentru cei din urmă, se...
Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoarăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii