Gulyas Pastoresc

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

Ingrediente :
1 lingura untura
300 gr pulpa porc
150 gr muschi afumat
150 gr carnat afumat
2 buc ceapa rosie
2 buc rosie
1/4 telina ( 1 telina mai mica)
3-4 catei usturoi
2 morcovi de marime medie
1 patrunjel radacina
1 ardei gras rosu
ardei iute ( adaugati la supa fiecare dupa cat de picanta vreti sa fie)
3 cartofi medii
1 ou
100 gr faina
sare , piper macinat
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita chimen macinat ( daca doriti puteti folosi seminte de chimen)
1 lingurita maghiran

Mod de preparare


Preparare :

Carnurile le taiem cubulete potrivite . Morcovii, patrunjelul, ardeiul gras si telina o taiem cubulete. Ceapa o taiem marunt ,iar usturoiul il presam. Rosiile le oparim ,indepartam pielita apoi le taiem cubulete. Acestea fiind facute ne apucam de pregatit gulyasul.
Punem untura la incins si adaugam ceapa taiata, usturoiul pisat si legumele la calit . Lasam 1 minut sa se intrepatrunda aromele dupa care adaugam carnea de porc, muschiuletul afumat si carnatii .Calim pret de cateva secunde impreuna carnea cu legumele dupa care adaugam rosiile taiate , condimentam cu sare , piper macinat ,chimen ,boia si maghiran apoi acoperim cu un capac oala si lasam sa fiarba la foc mic pret de cateva minute bune (pana se formeaza un sos mai grosut, avand grija sa amestecam din cand in cand). Punem apa cat sa fie totul bine acoperit si lasam sa fiarba mai departe pana carnurile sunt fierte la foc mic acoperit partial.
Cand carnea e fiarta adaugam cartofii taiati cubulete si cateva felii de ardei iute . In timpul cat cartofii fierb pregatim razalaii (csipetke) cu care vom imbogati supa in felul urmator. Intr-un vas punem 1 ou si 100 gr faina , un praf de sare si framantam pana obtinem un aluat mai tare . Acest aluat il dati pe razatoarea mare si obtineti astfel razalaii( metoda originala de a pregati aceste paste ,consta in a-i rupe cu mana bucatele mici , de aici vine si numele de csipetke...).
Cartofii sunt fierti pe jumatate ,adaugam pastele (csipetke sau altfel spus si razalai) la supa si lasam sa fiarba mai departe pana sunt si acestia fierti. Intre timp mai potrivim supa de sare daca mai e nevoie.
Se serveste fierbinte acompaniat de un ardei iute .
Pofta Buna !!!





Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gulyas Pastoresc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Leila
•  30.09.2009 17:32:17

:)) Nelu ma bucur sincer ca am fost de folos cu reteta !

nelu_bass
•  01.09.2009 20:02:26

Sa traiesti mult si bine !!!! Asa ceva am mancat in Ungaria acum 15 ani intr-un restaurant ... Se prea poate a nu fie exact aceeasi reteta,dar cert este ca nu imi inchipuiam sa simt excitarea papilelor gustative la un nivel asa de ridicat,stai sa ne intelegem....multumita retetei tale !!! Am facut exact cum ai scris mai sus,si a iesit in asa fel incat mama mea ..s-a suparat pe mine !!! O citez pe mama: se pare ca eu nu mai sunt de folos ina casa asta ! " Iti fac cadou un CD cu primul album al trupei POPAS !!

Leila
•  17.01.2009 20:56:32

Este doar o variatiune din multele variante existente in Ungaria!

lucia_bp
•  17.01.2009 20:14:11

Acesta este guyas-ul original !Si cat am vrut sa am reteta !
Multumesc!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gulyas Pastoresc