Ciorba de burta (VI)

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

pt 8 portii :
1 kg burta prefiarta si feliata
500 gr oase de porc (daca se poate sa fie de la ceafa sau cotlet) cu carnita pe ele
6 l apa
4 morcovi
2 radacini patrunjel
1 ceapa razuita fin
2 linguri rama
2 capatani de usturoi
sare
3 foi dafin
100 ml otet
piper boabe
zeama de la ardei iute conservat in otet (un borcan de cca 400 ml)
500 gr smantana
4 galbenusuri de ou
2 linguri de faina

Mod de preparare

Burta prefiarta si feliata o punem separat, in oala cu presiune impreuna cu 100 ml de otet, apa, sare 1 lingurita, cu foile de dafin, 1/2 capatana usturoi si piperul boabe la fiert ptr 30 minute de cand a inceput sa fiarba. Se scoate apoi si se spala in doua, trei ape si se lasa la stors.

Intre timp in alta oala punem oasele la fiert cu 1 lingura de sare si il spumam intre timp.

Morcovii si patrunjelul se curata si se taie felii subtiri, usturoiul cca. 6 catei se piseaza, ceapa se razuie , si toate acestea se calesc pe 2 linguri de rama.

Cand carnea a fiert , se scot oaselesi se desprinde carnea . Zeama se strecoara si se adauga la ea legumele calite. Se lasa sa fiarba pe jumate apoi se adauga bucatile de carne desprinse de pe oase si burta ca mai sus pregatita. Se fierb asa impreuna pana ce legumele sunt bine fierte. Se mai potriveste de sare daca e nevoie. Cand legumele au fiert turnam otetul de pe ardeii iuti (daca nu aveti asa ceva, se poate folosi zeama de la gogosari iuti , ce se gasesc in comert ) si lasam sa dea din nou in clocot.

Intre timp pregatim maiaua ptr ciorba in felul urmator: intr-un vas punem 4 galbenusuri de oua si 2 linguri de faina si 4 catei de usturoi pisat si amestecam bine adaugand treptat si smantana pana se om ogenizeaza. Se adauga treptat apoi din zeama fierbinte tot cate putin amestacand continuu pana se subtiaza apoi totul se toarna la ciorba . Se lasa sa dea un clocot ,si apoi se ia de pe foc .

Se serveste fierbinte cu ardei iuti prospeti sau murati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de burta (VI)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Leila
•  01.08.2010 12:53:58

Avmediaprod, imi cer scuze pentru intarzierea cu care iti raspund , dar am fost plecata din localitate :) . Daca folosesti piept de pui , atunci putem spune ca mai e un pic si prepari delicioasa ciorba radauteana :)) . In schimb , imi permit sa iti sugerez sa folosesti in loc de burta , pipota de pui, curcan sau de ce nu chiar si de gasca .

Toate cele bune , si sa ai spor la gatit !

avmediaprod
•  31.07.2010 10:54:33

Buna Leila! In loc de burta, nu as putea folosi piept de pui ? multumesc frumos o zi buna :)

Leila
•  13.04.2009 21:23:23

Nu stiu daca ai observat simonica , dar in ciorba mea nu vezi urma de piper boabe . Gogosarii nu ii pun la ciorbica doar zeama de pe ei eventual.

simonica37
•  12.04.2009 11:14:00

daca-mi permiti o sa mai adaug citeva sugestii invatate pe propria piele:
-ca sa nu fie inestetice prin ciorba boabele e piper ,foile de dafin si cateii de usturoi ii poti pune intr-un sacuet de tifon pe care-l poti scoate cu usurinta
-pentru un plus de gust si aspect taie marunt gogosari rosii din borcan

Leila
•  26.02.2009 22:33:31

se pare ca suntem cu mama pe aceeasi lungime de unda :*

yafa
•  15.02.2009 23:23:24

Offffffff ce bun....tot aceasi receta face si mama mea.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de burta (VI)