Gulyas Pastoresc

Complexitate
redusa
Gulyas Pastoresc

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 1 lingura untura
  • 300 gr pulpa porc
  • 150 gr muschi afumat
  • 150 gr carnat afumat
  • 2 buc ceapa rosie
  • 2 buc rosie
  • 1/4 telina ( 1 telina mai mica)
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 morcovi de marime medie
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ardei gras rosu
  • ardei iute ( adaugati la supa fiecare dupa cat de picanta vreti sa fie)
  • 3 cartofi medii
  • 1 ou
  • 100 gr faina
  • sare , piper macinat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita chimen macinat ( daca doriti puteti folosi seminte de chimen)
  • 1 lingurita maghiran

Mod de preparare


Preparare :

Carnurile le taiem cubulete potrivite . Morcovii, patrunjelul, ardeiul gras si telina o taiem cubulete. Ceapa o taiem marunt ,iar usturoiul il presam. Rosiile le oparim ,indepartam pielita apoi le taiem cubulete. Acestea fiind facute ne apucam de pregatit gulyasul.
Punem untura la incins si adaugam ceapa taiata, usturoiul pisat si legumele la calit . Lasam 1 minut sa se intrepatrunda aromele dupa care adaugam carnea de porc, muschiuletul afumat si carnatii .Calim pret de cateva secunde impreuna carnea cu legumele dupa care adaugam rosiile taiate , condimentam cu sare , piper macinat ,chimen ,boia si maghiran apoi acoperim cu un capac oala si lasam sa fiarba la foc mic pret de cateva minute bune (pana se formeaza un sos mai grosut, avand grija sa amestecam din cand in cand). Punem apa cat sa fie totul bine acoperit si lasam sa fiarba mai departe pana carnurile sunt fierte la foc mic acoperit partial.
Cand carnea e fiarta adaugam cartofii taiati cubulete si cateva felii de ardei iute . In timpul cat cartofii fierb pregatim razalaii (csipetke) cu care vom imbogati supa in felul urmator. Intr-un vas punem 1 ou si 100 gr faina , un praf de sare si framantam pana obtinem un aluat mai tare . Acest aluat il dati pe razatoarea mare si obtineti astfel razalaii( metoda originala de a pregati aceste paste ,consta in a-i rupe cu mana bucatele mici , de aici vine si numele de csipetke...).
Cartofii sunt fierti pe jumatate ,adaugam pastele (csipetke sau altfel spus si razalai) la supa si lasam sa fiarba mai departe pana sunt si acestia fierti. Intre timp mai potrivim supa de sare daca mai e nevoie.
Se serveste fierbinte acompaniat de un ardei iute .
Pofta Buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Tocana de legume la borcan
Bucataras.RO

Tocana de legume la borcan

Hmmm...ce buna o fi la iarna o tocana de legume...sau pot sa mananc si acum :D. Incercati si voi?

Tocana de legume la borcan
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!