Gulyas Pastoresc

Complexitate
redusa
Gulyas Pastoresc

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 1 lingura untura
  • 300 gr pulpa porc
  • 150 gr muschi afumat
  • 150 gr carnat afumat
  • 2 buc ceapa rosie
  • 2 buc rosie
  • 1/4 telina ( 1 telina mai mica)
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 morcovi de marime medie
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ardei gras rosu
  • ardei iute ( adaugati la supa fiecare dupa cat de picanta vreti sa fie)
  • 3 cartofi medii
  • 1 ou
  • 100 gr faina
  • sare , piper macinat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita chimen macinat ( daca doriti puteti folosi seminte de chimen)
  • 1 lingurita maghiran

Mod de preparare


Preparare :

Carnurile le taiem cubulete potrivite . Morcovii, patrunjelul, ardeiul gras si telina o taiem cubulete. Ceapa o taiem marunt ,iar usturoiul il presam. Rosiile le oparim ,indepartam pielita apoi le taiem cubulete. Acestea fiind facute ne apucam de pregatit gulyasul.
Punem untura la incins si adaugam ceapa taiata, usturoiul pisat si legumele la calit . Lasam 1 minut sa se intrepatrunda aromele dupa care adaugam carnea de porc, muschiuletul afumat si carnatii .Calim pret de cateva secunde impreuna carnea cu legumele dupa care adaugam rosiile taiate , condimentam cu sare , piper macinat ,chimen ,boia si maghiran apoi acoperim cu un capac oala si lasam sa fiarba la foc mic pret de cateva minute bune (pana se formeaza un sos mai grosut, avand grija sa amestecam din cand in cand). Punem apa cat sa fie totul bine acoperit si lasam sa fiarba mai departe pana carnurile sunt fierte la foc mic acoperit partial.
Cand carnea e fiarta adaugam cartofii taiati cubulete si cateva felii de ardei iute . In timpul cat cartofii fierb pregatim razalaii (csipetke) cu care vom imbogati supa in felul urmator. Intr-un vas punem 1 ou si 100 gr faina , un praf de sare si framantam pana obtinem un aluat mai tare . Acest aluat il dati pe razatoarea mare si obtineti astfel razalaii( metoda originala de a pregati aceste paste ,consta in a-i rupe cu mana bucatele mici , de aici vine si numele de csipetke...).
Cartofii sunt fierti pe jumatate ,adaugam pastele (csipetke sau altfel spus si razalai) la supa si lasam sa fiarba mai departe pana sunt si acestia fierti. Intre timp mai potrivim supa de sare daca mai e nevoie.
Se serveste fierbinte acompaniat de un ardei iute .
Pofta Buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.