Gulyas Pastoresc

Complexitate
redusa
Gulyas Pastoresc

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 1 lingura untura
  • 300 gr pulpa porc
  • 150 gr muschi afumat
  • 150 gr carnat afumat
  • 2 buc ceapa rosie
  • 2 buc rosie
  • 1/4 telina ( 1 telina mai mica)
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 morcovi de marime medie
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ardei gras rosu
  • ardei iute ( adaugati la supa fiecare dupa cat de picanta vreti sa fie)
  • 3 cartofi medii
  • 1 ou
  • 100 gr faina
  • sare , piper macinat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita chimen macinat ( daca doriti puteti folosi seminte de chimen)
  • 1 lingurita maghiran

Mod de preparare


Preparare :

Carnurile le taiem cubulete potrivite . Morcovii, patrunjelul, ardeiul gras si telina o taiem cubulete. Ceapa o taiem marunt ,iar usturoiul il presam. Rosiile le oparim ,indepartam pielita apoi le taiem cubulete. Acestea fiind facute ne apucam de pregatit gulyasul.
Punem untura la incins si adaugam ceapa taiata, usturoiul pisat si legumele la calit . Lasam 1 minut sa se intrepatrunda aromele dupa care adaugam carnea de porc, muschiuletul afumat si carnatii .Calim pret de cateva secunde impreuna carnea cu legumele dupa care adaugam rosiile taiate , condimentam cu sare , piper macinat ,chimen ,boia si maghiran apoi acoperim cu un capac oala si lasam sa fiarba la foc mic pret de cateva minute bune (pana se formeaza un sos mai grosut, avand grija sa amestecam din cand in cand). Punem apa cat sa fie totul bine acoperit si lasam sa fiarba mai departe pana carnurile sunt fierte la foc mic acoperit partial.
Cand carnea e fiarta adaugam cartofii taiati cubulete si cateva felii de ardei iute . In timpul cat cartofii fierb pregatim razalaii (csipetke) cu care vom imbogati supa in felul urmator. Intr-un vas punem 1 ou si 100 gr faina , un praf de sare si framantam pana obtinem un aluat mai tare . Acest aluat il dati pe razatoarea mare si obtineti astfel razalaii( metoda originala de a pregati aceste paste ,consta in a-i rupe cu mana bucatele mici , de aici vine si numele de csipetke...).
Cartofii sunt fierti pe jumatate ,adaugam pastele (csipetke sau altfel spus si razalai) la supa si lasam sa fiarba mai departe pana sunt si acestia fierti. Intre timp mai potrivim supa de sare daca mai e nevoie.
Se serveste fierbinte acompaniat de un ardei iute .
Pofta Buna !!!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca