Ciorba de Perisoare Acrita cu Zeama de Varza

Complexitate
redusa
Ciorba de Perisoare Acrita cu Zeama de Varza

Ingrediente

  • -500 g carne de porc (vitel sau amestec)
  • -2 oua
  • -50 g orez sau 1 felie de paine, dupa preferinta
  • -2 cepe, tocate marunt
  • -2 legaturi patrunjel verde, tocat marunt
  • -1 lingura faina, pentru perisoare, optional
  • -1 morcov
  • -1 radacina patrunjel
  • -1 telina mica, radacina
  • -1 gulie, optional
  • -1,5 l zeama de oase sau apa
  • -1 l zeama de varza acra
  • -1 legatura leustean, tocat marunt
  • -2-3 fire ceapa verde, taiata rondele fine
  • -faina
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • Pentru servit:
  • -smantana si / sau ardei iute sau ardei iute murat, dupa preferinta, optional

Mod de preparare

Opariti orezul spalat, lasati 2-3 min in apa clocotita, treceti-l sub jet de apa rece si scurgeti.
Treceti carnea prin masina de tocat de 2 ori. Framantati bine cu orezul, faina (optional), 1 legatura de patrunjel verde, ouale, 1 ceapa si condimentati cu sare, piper, dupa gust.

Formati perisoare mici, rotunjindu-le cu mana inmuiata in apa rece sau ulei, treceti-le prin faina si lasati-le in asteptare pe un platou uns cu putin ulei sau stropit cu apa. Separat, caliti zarzavatul ras pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiat rondele si ceapa ramasa, pana incep sa se inmoaie.

Adaugati supa de oase (apa) si lasati sa fiarba, la foc mic, pana ce zarzavatul este pe jumatate facut. Adaugati zeama de varza calda (clocotita separat, apoi strecurata) si fierbeti in continuare.

Adaugati perisoarele in ciorba, una cate una, avand grija sa le asezati pe toata suprafata vasului si lasati sa fiarba (circa 10 min), la foc mic sau pana ce sunt facute (cand sunt fierte ele urca la suprafata). La sfarsit, potriviti gustul de sare si piper.

Stingeti focul si presarati imediat amestecul format din ceapa verde, leustea, restul de frunze de patrunjel si lasati acoperit 10 min sa se patrunda bine aromele.

Aduceti ciorba cu perisoare la masa in bol, supiera sau cana.
Serviti fierbinte, simpla sau cu smantana si / sau alaturi de ardei iute / ardei iute murat, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura