Ciorba de Perisoare Acrita cu Zeama de Varza

Complexitate
redusa
Ciorba de Perisoare Acrita cu Zeama de Varza

Ingrediente

  • -500 g carne de porc (vitel sau amestec)
  • -2 oua
  • -50 g orez sau 1 felie de paine, dupa preferinta
  • -2 cepe, tocate marunt
  • -2 legaturi patrunjel verde, tocat marunt
  • -1 lingura faina, pentru perisoare, optional
  • -1 morcov
  • -1 radacina patrunjel
  • -1 telina mica, radacina
  • -1 gulie, optional
  • -1,5 l zeama de oase sau apa
  • -1 l zeama de varza acra
  • -1 legatura leustean, tocat marunt
  • -2-3 fire ceapa verde, taiata rondele fine
  • -faina
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • Pentru servit:
  • -smantana si / sau ardei iute sau ardei iute murat, dupa preferinta, optional

Mod de preparare

Opariti orezul spalat, lasati 2-3 min in apa clocotita, treceti-l sub jet de apa rece si scurgeti.
Treceti carnea prin masina de tocat de 2 ori. Framantati bine cu orezul, faina (optional), 1 legatura de patrunjel verde, ouale, 1 ceapa si condimentati cu sare, piper, dupa gust.

Formati perisoare mici, rotunjindu-le cu mana inmuiata in apa rece sau ulei, treceti-le prin faina si lasati-le in asteptare pe un platou uns cu putin ulei sau stropit cu apa. Separat, caliti zarzavatul ras pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiat rondele si ceapa ramasa, pana incep sa se inmoaie.

Adaugati supa de oase (apa) si lasati sa fiarba, la foc mic, pana ce zarzavatul este pe jumatate facut. Adaugati zeama de varza calda (clocotita separat, apoi strecurata) si fierbeti in continuare.

Adaugati perisoarele in ciorba, una cate una, avand grija sa le asezati pe toata suprafata vasului si lasati sa fiarba (circa 10 min), la foc mic sau pana ce sunt facute (cand sunt fierte ele urca la suprafata). La sfarsit, potriviti gustul de sare si piper.

Stingeti focul si presarati imediat amestecul format din ceapa verde, leustea, restul de frunze de patrunjel si lasati acoperit 10 min sa se patrunda bine aromele.

Aduceti ciorba cu perisoare la masa in bol, supiera sau cana.
Serviti fierbinte, simpla sau cu smantana si / sau alaturi de ardei iute / ardei iute murat, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti